Ennyire nagy gáz van? Akár börtönbe is kerülhet Berki Mazsi

Furcsa dolgok derültek ki.

Még 2021 novemberében született meg Berki Krisztián és Berki Mazsi első közös gyermeke. A szülést pedig élőben követhette bárki, aki kifizette az ezért kért 1490 forintot. A nézők bepillantást nyerhettek a szülés minden részletébe, végignézhették, miként készítik fel az orvosok a császármetszésre Mazsit, ahogy az operáció minden pillanatát is nyomon követhették. Viszont arra lettek figyelmesek, hogy gond van a dátumokkal, ezért joggal gyanították,

nincs minden rendben a sztárpár egyébként is szokatlan élőzésével.

Friss fejlemény az ügyben, hogy most két év elteltével Mazsi maga vallotta be kamerák előtt: egy csúsztatott „élő adással” tévesztették meg előfizetőiket. Mazsi minderről Hajdú Péter Youtube-csatornáján számolt be, ennek jogi vonatkozása pedig már nincsen, hiszen az ilyen jellegű szabálysértések elévülési ideje csupán 6 hónap.

A Blikk megkereste dr. Györei Péter büntetőjogi ügyvédet, akinél arról érdeklődtek, hogy hasonló helyzetben mi lehet egy ilyen eset minősítése.

„Bűncselekménynek minősül és nem szabálysértésnek. A csalás tényállásában van egy olyan kitétel, hogyha szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó csalást üzletszerűen követi el valaki, az bűncselekménynek minősül.

Az elévülési időszak tehát nem érvényes ebben az esetben, mivel ez bűntettnek minősül

és nem szabálysértésnek. Ha sok embert csapok be, akkor az üzletszerűen elkövetettnek minősül”

– mondta az ügyvéd.

Az ügyvéd arra is válaszolt, hogy ha büntetőeljárás indulna a történtekkel kapcsolatban, akkor Mazsi milyen retorziókra számíthat. Az ügyvéd közölte: különösen nagy értékre elkövetett esetben törvény szerint a büntetési tétel 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés. Különösen nagy kárnak az számít, ha 50 és 500 millió forint között van az adott összeg – tette hozzá.

„Ha tényleg elindulna egy nyomozás, akkor az lesz a kérdés, hogy a Berki Mazsinak van-e felelőssége egyáltalán, vagy elkövetője-e egyáltalán a bűncselekménynek”

– mondta az esetleges következményekről a szakember.

Amennyiben a csalás vétsége megvalósulna, úgy azt kell bizonyítani, hogy az elkövető valakit szándékosan ejtett-e tévedésbe. Így felmerül, Mazsiék félrevezették-e a nézőiket, akik egyébként azt hitték, élőben közvetítik majd a szülést.

„Az egy fontos kérdés, hogy ő akkoriban hirdette-e bárkinek, hogy élőben lesz közvetítve a szülése. Mert ha nem ő mondta ezeket a dolgokat, akkor nem ejtette tévedésbe a nézőket és nem lehet megbüntetni. Kivéve, hogyha felbujtó volt, vagyis ő mondta a férjének, hogy ezt közölje az emberek felé, de

ezt persze bizonyítani is tudni kell”

– mondta az ügyvéd.

Valódi Hírek