A Momentum nem adja vissza a DK-val közösen szerzett mandátumait

Döcögősen indul „az igazság kultúrája” a Momentumnál.

Donáth Anna a hét elején publicisztikában küldött hadüzenetet a DK-nak, amelyben egészen 2006-ig merészkedik a kritikával. A szövegben többek között az is szerepel, hogy Gyurcsány Ferenc „hazudott a választóknak, államcsőd szélére juttatta az országot, és sosem követte meg ezért a társadalmat”.

Nem tűnik túl elvszerűnek, hogy a 2022-ben még a DK-val közös listán induló, közös jelölteket állító, közösen kampányoló, majd közösen parlamenti helyeket szerző Momentum 2023-ban ébred rá arra, hogy 2006 miatt nem tud együttműködni a DK-val. Amikor beültek a parlamentbe, felvették a közösen szerzett mandátumokat és a mandátumok után járó állami támogatást is, akkor ez valahogy még nem volt gond.

De tegyük fel, hogy Donáth Anna szavai komolyak és igazak, a Momentum pedig valóban most talált rá egy 17 évvel ezelőtti Magyar Nemzetre. Ha ez így van, akkor viszont ebből az következik, hogy a párt belátja, hogy tévedett, amikor közös listát állított Gyurcsány Ferenccel és a DK-val, ezért visszaadja a közösen, tehát DK-s szavazatok által is megszerzett képviselői mandátumait.

Ezért végignéztük az összes momentumos országgyűlési képviselő közösségi oldalát, lemondásról és a bűnben fogant mandátumok visszaadásáról szóló posztokat keresve. Egyetlen ilyet sem találtunk.

Úgy fest, hogy finoman fogalmazva is döcögősen indul az „igazság kultúrája” a Momentumnál.

Valódi Hírek