Mi történik? Orbán miatt hatalmas a felfordulás

A „bátor” harcos.

Orbán Viktor október 23-án Veszprémben tart beszédet. A városban már vasárnap komoly készültség volt.

„Gondoltam ma ebéd előtt sétálok egyet a veszprémi várban. Rosszul gondoltam. Már az Óváros téren kordonok állták az utam és a biztonsági szolgálat (elég sokan óvják már a helyszínt) egyik embere közölte velem, most nem mehetek fel a várba.

Miután rákérdeztem, mi az oka, közölte, most zajlik a biztonsági ellenőrzés és a rendőrök, tűzszerészek, stb. most járják végig az ünnepi helyszínt. Amíg ott voltam és készítettem pár fotót, ezt még lehetett, több tucat turistát irányítottak el, közölték velük, nem mehetnek fel.

Egy másik őr azt mondta, ma már nem lehet felmenni a várba, illetve nincs információja, mikor lehet ezt megtenni legközelebb. Sokan csalódottan és morogva jöttek el. Hallottam, amint az egyik belföldi és veszprémi látogatását épp mára időzítő turista azt mondta, »pedig direkt ezért utaztam ma ide a családommal Veszprémbe«.

Azért egészen durva, hogy ma este még az Óváros teret is kiürítik. Még jó, hogy nem az egész belvárost, biztos, ami biztos!

Ennyire félni, s ennyire félteni indokolatlan a magyar miniszterelnököt.

Hacsak a »keleti út« után azt nem érzi, Európában, azaz itthon már ennyire nincs biztonságban”

– írta Katanics Sándor veszprémi önkormányzati képviselő Facebookon.

A veszprémi önkormányzat tájékoztatása szerint október 23-án reggel 8 órától este 20 óráig nem lehet autóval behajtani a veszprémi Óváros tér, Vár utca és Szentháromság tér területére.

A miniszterelnök hétfőn 15 órától tart beszédet a veszprémi várban. Az eseményre a sajtót nem engedik be, a beszédet a közmédia közvetíti élőben.

Valódi Hírek