Ebből baj lesz: Pintér Sándor embere hirtelen nekirontott a kórházaknak

Fenyegetőzni kezdett Takács Péter.

Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár egy szakmai rendezvényen azt állította, hogy meglátása szerint „trükköznek a kórházak”. Pintér Sándor államtitkára egyébként ezen a rendezvényen jelentette be, hogy a november eleji kormányülés alkalmával dönthetnek majd a kórházi adósságok „rendezéséről” is.

A Népszava beszámolója szerint Takács Péter a fórumon kijelentette: jó ideje tárgyal a Pénzügyminisztériummal és – mondta – nemcsak egy „egyszerű” adósságrendezésről beszélnek, hanem arról is, hogy:

„Legalább a keletkező kiadások egy részét most el tudjuk ismertetni, hogy nem gazdálkodási hiányosságból fakadnak, hanem abból, hogy változnak a költségek.”

Az egészségügyért felelős államtitkár úgy fogalmazott:

„Természetesen mi sem vagyunk szentek és tiszták,

vannak trükkök a kórházak részéről is, amiket be kell vállalnunk, hogy ezeket felszámoljuk.”

Meglátása szerint az egyik ilyen trükk például az, hogy az intézmények körbefoglalkoztatják az orvosaikat. Azt mondta, a költségvetési felügyelők és a pénzügyminisztériumi ellenőrök közös vizsgálata talált olyan orvost, aki egy hónapban 1528 órát dolgozott.

A szakorvos egy helyen főállásúként, három másik kórházban pedig készenléti ügyeletben volt napi 0-24 órában foglalkoztatva papíron. Havonta több mint tízmillió forintot bérszámfejtettek neki a munkájáért – állította Takács Péter.

„Üzenem a főigazgató kollégáknak, hogy

ennek vége van”

– nyomatékosította Takács.

Valódi Hírek