Rendkívüli: Azonosították a brüsszeli terrortámadás elkövetőjét

Jelenleg szökésben van.

Megírtuk, hogy két ember meghalt egy lövöldözésben hétfőn este Brüsszel belvárosában. A helyi sajtóban megjelent amatőr felvételeken egy férfit lehet beazonosítani, amint több lövést is lead fegyveréből. A Sky News közlése szerint az eset este történt, mindkét áldozat svéd futballmezt viselt, ugyanis a Belgium elleni Európa-bajnoki selejtező meccsre tartottak.

A mérkőzést a támadást követően félbeszakították. Ilse Vande Keere rendőrségi szóvivő közölte: a hatóságok gyorsan kiérkeztek a helyszínre és haladéktalanul lezárták a környéket. A lövöldözés körülményeiről további részleteket nem osztott meg.

A BNO News hírügynökség Twitteren közölt friss információi szerint

azonosították a 45 éves Abdesalam Lassoued terroristát,

aki hétfőn este Brüsszelben megölt két svéd futballszurkolót, illetve egy harmadik embert is megsebesített.

Egyelőre arról még nincsenek információk, hogy a férfit elfogták volna. A hatóságok terrorcselekménynek minősítették a gyilkosságokat, a belga fővárosban

a legmagasabb szintre emelték a készültséget.

A támadásról megjelent egy felvétel is, amelyen az látható, hogy egy narancssárga kabátot viselő fegyveres férfi leugrik a motorjáról, majd lövéseket ad le. Az áldozatok menekülni kezdtek, de az elkövető utánuk megy és kivégzi őket. A rendőrség közölte: vizsgálják a felvétel hitelességét. Egy másik felvétel is elkezdett terjedni a közösségi oldalakon, amelyen egy férfi arabul elmondja, „Allah nevében” hajtotta végre az akciót. A hatóság ezt a felvételt is vizsgálja.

Eric van Duyse, a belga szövetségi ügyész szóvivője, éjszaka felszólította a lakosságot, térjenek haza, és „maradjanak otthon addig, amíg a fenyegetést nem sikerül felszámolni”.

Alexander de Croo belga miniszterelnök őszinte részvétét fejezte ki a svéd miniszterelnök felé a megrázó terrorcselekményt követően.

„Mély együttérzésem a gyáva brüsszeli mészárlás hozzátartozóinak. A nemzeti válságközpont igazságügyi és belügyminisztereivel közösen követem a fejleményeket. Figyelemmel kísérjük a helyzetet, és arra szeretnénk kérni a brüsszeli lakosokat, hogy legyenek éberek és kerüljék a felesleges mozgásokat”

– írta közösségi oldalán a belga miniszterelnök.

(444.hu nyomán)

Valódi Hírek