Súlyos botrány: A Rákosi-korszakra hajazott Pintér államtitkárának szerdai iskolai bevonulója

Meghívót sem kapott mindenki Maruzsa vizitjére.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár szerda délután ünnepélyesen átadta a budapesti Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium és Technikum felújított épületét. A Telex információi szerint az ünnepségre csak bizonyos tanárokat és diákokat hívtak meg. A látogatás előtti héten pedig

elkezdték kitakarítani és nagy erőkkel rendbe tenni (sic!)

az iskolának azon útvonalát, amelyen Maruzsa Zoltán államtitkár vonult.

Az intézmény egyik pedagógusa a lapnak elmondta, kifestették a főfolyosót, ablakokat, ajtót mázoltak, virágokat ültettek, képeket raktak ki a falra, valamint követ is raktak az udvarra. A tanár elmondása szerint eddig rejtély övezte, hogy ki érkezik az átadó ünnepségre, ám kiderült, az államtitkár érkezése indította el a folyamatokat.

Azt írták, a múlt héten kereste meg őket a gimnázium egyik pedagógusa azzal, hogy nagy a készülődés az iskolában, mert ezen a héten szerdára egy „magas rangú vendég” érkezését várják. Az iskola zárt Facebook-csoportjában rögvest meg is indultak a találgatások, vajon ki érkezhet, kire lehet számítani.

Egyébként ennek az iskolának ázott be télen a tetőszerkezete, amelyről a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) januárban tett közzé Facebookon egy fényképet. A Belső-Pesti Tankerületi Központ akkor azt közölte, az érintett emelet tavaly december eleje óta le volt zárva, és a diákok nem tanultak veszélyes körülmények között. Ugyanakkor a szülők elmondták, a szintnek csak egy része volt lezárva, és a beázás alatt is zajlott az oktatás az emeleten.

A lapnak nyilatkozó pedagógus elmondta, minden felújításnak örülnek, de többen nem értik, miért éppen most végezték el ezeket a feladatokat, és az iskolának miért csak azokat a részeit renoválták, amelyeket az érkező „magas rangú” vendég is láthatott. A pedagógus közölte, most is vannak részei az iskolának, ahol omlik a vakolat. Jelezte, azt sem lehet tudni, honnan volt pénz a felújításokra, ezért az igazgatóhoz fordultak, ám kérdéseikre nem kaptak válaszokat.

A meghívókkal kapcsolatban a tanár azt mondta,

nem tudják, ki és mi alapján kapott meghívást az eseményre.

Először azt mondták nekik, hogy a munkaközösségi vezetők vehetnek részt az átadón, de később olyan tanár is kapott meghívót, aki nem a vezetőség tagja. A pedagógus azt is jelezte,

azok nem kaptak meghívást, akik korábban sztrájkoltak.

A tanár szerint az is kérdés, a diákok közül miért csak egyes tanulókat hívtak meg az átadóra, és mindez mit üzen azoknak, akik nem kaptak meghívót.

Valódi Hírek