Kórházi horror: Engedély nélkül tárolt emberi testrészeket találtak egy budapesti patológián

17 éve temetetlen holttestet azonosított a rendőrség.

Megírtuk, hogy a Budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet orvosigazgatója 2023. augusztus 31-én bejelentést tett a rendőrségen arról, hogy a kórház patológiáján két méltatlan körülmények között tárolt holttestet találtak.

A boncmester és boncsegéd munkaviszonyát akkor megszüntették. A rendőrség nyomozást indított. Hétfőn közölték: azonosították a holttesteket.

Az egyik holttestről kiderült, hogy egy másik fővárosi kórházban halt meg gyógyíthatatlan betegségben: onnan 2006. február 17-én szállították át az akkori Erzsébet Kórházba. A holttestet bebalzsamozták, de az elhunyt temetéséről senki sem intézkedett.

A másik holttest egy közúti közlekedési balesetben vesztette életét 2023. augusztus 10-én. A holttestet azért vitték a patológiai osztályra, mert a külföldre szállításához balzsamozás volt szükséges.

A helyszíni szemlén a patológiai osztályon engedély nélkül tárolt emberi testrészeket is lefoglaltak.

Úgy tűnik, azokat a volt boncmester engedély nélküli egészségügyi kutatásokhoz gyűjtötte.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda egészségügyi szolgáltató alkalmazottja által foglalkozás körében elkövetett emberi test tiltott felhasználása miatt ismeretlen tettes ellen elrendelt nyomozást folytatja.

(police.hu nyomán, kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek