Ezt hogy sikerült? Semjén véletlenül beszólt az akkumulátorgyártást erőltetőknek

Szerinte a természet rendje az, ha az ember kizsákmányolja.

Új szót tanulhattunk a kormány álszent fővadászától, Semjén Zsolttól: teremtésvédelem. Mert neki a környezetvédelem nem jó szó, az túl komcsi.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közös teremtésvédelmi konferenciáján Orbán Viktor helyettese arról beszélt: Isten a teremtéskor a világba mintegy kertbe helyezte az embert, hogy művelje, őrizze és gondozza azt. Két tévedés, két bűn van a kerttel, pontosabban a kert alkotójával szemben:

„az egyik a gátlástalan ipari lobbi profitéhsége, akik ipari parkká és nyersanyag-kitermeléssé tennék (?) a világot; a másik pedig az, ha nem törődnek vele, és sorsára hagyják”

– fogalmazott.

Mondja ezt az az ember, akinek a kormánya a környezetpusztító kínai akkumulátorgyárak és az orosz birodalom olajipari érdekeinek kiszolgálóleánya lett.

Semjén Zsolt rámutatott: az ember nem létezhetne a természet nélkül, ugyanakkor a természet az „emberre irányul, benne és általa válik tudatossá”.

Ezért szerinte tévedés minden olyan ideológia, amely kitiltaná az embert a természetből, amely a természet ellenségének tekinti az embert.

Tehát a múlt századba ragadt KDNP-s még mindig ott tart, hogy az ember nyugodtan kizsákmányolhatja a bolygót, hiszen az azért van.

A miniszterelnök-helyettes megjegyezte, a mai fősodratú zöld ideológia és a keresztény teremtésvédelem közötti döntő különbség, hogy a zöld ideológia és politika a természet rendjére hivatkozik az állatok, növények, ásványok tekintetében, miközben „természetellenes dolgokat” propagál az ember és a társadalom esetében – mondta, példaként említve a genderideológiát. Ezzel szemben a teremtésvédelem tudatában van, hogy a természet rendje a teremtés rendjét tükrözi, ezért a természet rendjét védi az ember és a társadalom vonatkozásában is – állította.

(MTI korrigálva/Nyugati Fény)

Valódi Hírek