Lövöldözés volt Szeged belvárosában

A fegyveres támadó adósságot akart behajtani.

Gumilövedékes fegyverrel, késsel és szamurájkarddal akarta behajtani a vele szemben fennálló tartozást egy társaság egy férfitól Szeged belvárosában. A rendőrök az elkövetők közül két embert fogott el.

A 112-es segélyhívón érkezett több bejelentés Szegedről, amelyek szerint pénteken késő délután lövések dördültek el a belvárosban. Mindössze néhány perc alatt zajlott le az esemény, amelyet követően mind az elkövetők, mind az áldozatok elmenekültek.

A rendőrség közleménye szerint azonnal nagy erőkkel nyomozni kezdtek az elkövetőek kilétéről és hollétéről, illetve a tanúkutatás is azonnal megkezdődött. A sértettet gyorsan megtalálta a hatóság, ő azonban nem akart együttműködni a rendvédelmi szervekkel, csupán annyit volt hajlandó mondani, hogy

gumilövedékkel eltalálta őt az egyik elkövető.

A rendőrség időközben elfogott két elkövetőt a társaság tagjai közül. Egyikük elárulta: jogosnak tartott vagyoni követelést akartak behajtani a sértetten és családján. Érdekesség, hogy

kést, szamurájkardot és gumilövedékes fegyvert vettek magukhoz az adósság behajtására.

A Szegedi Rendőrkapitányság csoportosan és felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás miatt indított eljárást. Időközben kezdeményezték a két elfogott férfi letartóztatását, a társaikat azonban még keresik.

(police.hu nyomán)

Valódi Hírek