Mi a fene történt? Szijjártóék komoly pénzbírságot lengettek be – percenként perkálhattak volna a késősök

Túl fontos volt az esemény ahhoz, hogy bárki elszalassza.

Teltházas volt a szeptember elején megrendezett misszióvezetői értekezlet, Szijjártó Péterék pedig hatalmas hangsúlyt fektettek a fegyelmezett részvétel biztosítására.

A hvg.hu friss értesülései szerint a Külgazdasági és Külügyminisztérium speciális intézkedésekkel biztosította, hogy az idei második nagyköveti értekezleten is részt vegyenek a világ minden tájáról összegyűlő diplomaták.

Az információk szerint az értekezletről senki sem késett el, mert a későket listázták volna, valamint

kilátásba helyezték a percalapú pénzbüntetést is.

A hvg.hu érdeklődött az illetékes minisztériumnál a „motivációs intézkedésről”, amelyről Szijjártóék úgy nyilatkoztak, hogy hatékonynak bizonyult.

A tárca közölte:

„Diplomatáink számára az éves nagyköveti értekezlet a legfontosabb belföldi esemény, különösen egy olyan kihívásokkal teli időszakban, mint a mostani.

Idén ezért még nagyobb hangsúlyt fektettünk az állami vezetők előadásaira és fórumaira, amelyen valamennyi érintett nagykövetünk maradéktalanul részt vett.”

A hírportál információ szerint a rendezvény idejére beléptető kapukat telepítettek, így pontosan nyomon tudták követni a szervezők, hogy ki és meddig vett részt a találkozón.

Az eseményen Szijjártó Péter is felszólalt. Mint mondta:

„aki úgy gondolja magáról, hogy nem fogja bírni a nyomást, az inkább most szóljon”.

Emellett beszélt a háborúról, az Európai Unióról, a külgazdasági kapcsolatokról, valamint a beruházások ösztönzéséről is.

Valódi Hírek