Hatalmas balhé a metróállomáson: Megszólalt a BKK az izraeli turistákat bántalmazó ellenőrök ügyében

Döbbenet.

Tamar Jordani 48 éves jeruzsálemi tanárnőt és 65 éves édesanyját csütörtökön állította meg két ellenőr, amint el akarták hagyni az egyik metróállomást. A BKK alkalmazottai azt mondták a turistáknak, hogy nem érvényes a jegyük.

A felek között ezt követően vita tört ki, ami odáig fajult, – a Tamar állítása szerint – hogy az egyik ellenőr ököllel ütötte a nő édesanyját. A helyszínre riasztották a rendőröket is.

Az izraeli nő azt is állítja, hogy az egyik ellenőr azt mondta nekik: „zsidók, menjenek Izraelbe”, és eközben

obszcén antiszemita gesztust mutatott, a zsidók nagy orrát imitálva.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) is reagált a történtekre. A portál megkeresésére közölték, hogy értesültek az esetről, és mindent megtesznek, hogy annak körülményeit részletesen kivizsgálják.

„A jelenleg rendelkezésre álló információink alapján az izraeli állampolgárságú utasok érvénytelen, utazásra nem jogosító jeggyel vették igénybe a BKK szolgáltatását, ezért jegyellenőreink az ellenőrzés során pótdíjazási eljárást indítottak.”

Közölték továbbá, hogy

„az üzletszabályzat és a díjszabás alapján 25 ezer forint pótdíjat köteles fizetni az ügyfél, aki érvénytelen jeggyel utazik, a pótdíj mértéke viszont 12 ezer forintra mérséklődik, ha a pótdíjazás során a helyszínen kiegyenlítik”.

Az érintetteket bevitték a XIV. kerületi rendőrkapitányságra, ott kihallgatták őket. A rendőrségi vizsgálat jelenleg is folyamatban van.

„Ha a vizsgálat során bebizonyosodik, hogy ellenőreink a pótdíjazási eljárás során helytelenül jártak el, és vétettek Társaságunk szabályai, illetve az erkölcsi normák ellen, akkor a BKK

a legszigorúbban jár el munkatársaival szemben, mert nem tolerálja a verbális vagy fizikai bántalmazást”

– zárta a közleményt a BKK.

(rtl.hu nyomán. Kiemelt képünk illsztráció)

Valódi Hírek