Örömhírrel jelentkezett Orbán embere: Kétmilliárd forintos támogatást kapnak a kormánytól a civilek, de van egy „apró” bökkenő

Folytatják az intézményrendszer megerősítését.

Összesen kétmilliárd forint értékben részesülnek támogatásban a külhoni magyar szervezetek a „Gondoskodó Nemzet Program” keretében – tudatta Potápi Árpád János kedden.

A Miniszterelnökség „nemzetpolitikáért felelős” államtitkára kifejtette: 4109 pályázat érkezett a Kárpát-medencéből és a diaszpórából június 5-ig. 2571 pályázat megvalósításához járulnak hozzá, a beérkezett pályázatok 62 százalékát tudták támogatni – ismertette.

Kiemelte, a „stratégiai céljaikat” a nehéz gazdasági és háborús helyzet ellenére sem adják fel:

folytatják a külhoni magyar intézményrendszer megerősítését,

a külhoni magyarság folytonosan és kiszámíthatóan támaszkodhat az anyaországra és a nemzet minden tagjára, a tematikus évek során létrehozott minden közösségi hálózatot fenntartanak és működtetnek.

A programok középpontjába a gyerekeket és a fiatalokat állítják, mindegyiket úgy próbálják megvalósítani, hogy elérje a fiatalokat és rajtuk keresztül szólítsák meg a szülőket, nagyszülőket – világított rá. Persze, arról már nem beszélt, határainkon innen milyen támogatást kapnak a magyarok…

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek