Nincs vége: Hatalmas pofont kevert le az autósoknak a Fidesz-kormány – jön az újabb adóemelés

Magyarországon lesz a legdrágább az üzemanyag.

Nem elég, hogy a régión belül is az egyik legmagasabb áron juthatnak üzemanyaghoz a magyarok, januártól a helyzet még inkább romlani fog, ugyanis a kormányzat újabb adóemeléssel fogja sújtani az autósokat. A Pénzügyminisztérium szerint az EU által előírt jövedéki adóra vonatkozó szabályozás miatt kell emelni az árakat.

Ugyanakkor kiderült, ez tévedés, mert csupán a rendeleti kormányzás egyik szabályozása emelkedik törvényi erőre. A Pénzügyminisztérium tájékoztatása szerint az áremelkedés csak az üzemanyagokat érinti – hívta fel a figyelmet az index.hu.

A G7 cikkében hangsúlyozta: a magyarországi jövedéki adó szintje annyira alacsony, hogy ha nem emelnek rajta, csak a mostaninál is sokkal gyengébb forint mellett felelhetne meg az ország a minimális adóelvárásoknak. Vagyis – jelezték –

a magyar kormány uniós jogot sért azzal,

hogy a minimálisnál alacsonyabb jövedékiadó-szintet határozott meg.

A Népszava arról írt, hogy a benzin- és gázolajárak év eleji tetőzéséhez képest ugyan valamelyest csökkentek a kutak árai, az óvatos javulás ívét azonban valószínűleg teljesen megtöri majd a januári, bruttó 41 forintos jövedékiadó-emelés.

Így pedig majd várhatóan az egész régión belül

Magyarországon lehet majd a legdrágábban tankolni.

Ám ezen a listán jelenleg is „előkelő” helyen áll Magyarország: a cargopedia.hu összeállítása alapján a térség nyolc országa közül a harmadik legdrágább Magyarország: a múlt heti, 624 forintos benzin- és 633 forintos gázolaj árát csak Ausztria és Szlovákia előzi.

Viszont – hívták fel a figyelmet – olcsóbban lehet üzemanyaghoz jutni

  • Romániában (557 forint),
  • Ukrajnában (499 forint),
  • valamint Szlovéniában,
  • Horvátoszágban
  • és Szerbiában is.

Forrás: népszava.hu

 

Valódi Hírek