Most érkezett: Újabb dróntámadás érte Moszkvát

Megerősítették.

Ukrán drónt lőtt le éjjel Moszkva légterében az orosz légvédelem – közölte a BBC szerint pénteken az orosz védelmi minisztérium. Ukrajna egyelőre nem reagált a történtekre.

„Az ukrán drón a légvédelmi eszközök ráhatása után megváltoztatta röppályáját és nem lakóépületre zuhant a moszkvai Krasznopreszenszkaja rakpart közelében”

– áll a közleményben.

A tájékoztatás szerint az ukrán drón lezuhanása személyi sérülést vagy tüzet nem okozott. Az orosz védelmi tárca terrortámadásnak minősítette a történteket.

Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester Telegram-csatornáján bejelentette: egy drónt semmisítettek meg a légvédelmi erők Moszkva felett. Közlése szerint a gép darabjai a Moszkva City felhőkarcolónegyed melletti Ekszpocentr területére zuhantak, jelentősebb kárt nem okoztak. A moszkvai Vnukovo és Zsukovszkij repülőtéren felfüggesztették a légiforgalmat.

Az orosz védelmi tárca csütörtök éjjel egy ukrán tengeri drón megsemmisítéséről számolt be, amely Szevasztopoltól 237 kilométerre délkeletre támadást kísérelt meg az orosz Fekete-tengeri Flotta hajói ellen. Közölték: a drónt a Pitlivij őrhajó és a Vaszilij Bikov járőrhajó fedélzeti fegyverei megsemmisítették.

(bbc.com / MTI nyomán)

Valódi Hírek