Megszólalt az Operaházból kirúgott Kesselyák Gergely: Izgalmas részleteket árult el a legújabb projektjéről

A karmester távozása után újult erővel veti bele magát a munkába.

Megírtuk, hogy Ókovács Szilveszter maradt az Operaház főigazgatója. Újrázása után első dolga volt lapátra tenni ellenfelét, Kesselyák Gergelyt.

A társulat tagjai azonban nem fogadták lelkesen a karmester távozását: Ókovács koncepcióváltással magyarázta a döntését. Ekkor bejelentette, hogy a jövőben szeretne több fiatal karmesternek lehetőséget adni, így a 28 éves Rajna Martint kérte fel az első karmesteri posztra.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem honlapjára azonban felkerült egy Kesselyákkal készített interjú a napokban. A karmester elárulta, izgatottan várja a szeptembert, hiszen

az SZFE zenés színházrendező osztályvezetője lesz.

Mint mondta, iskolában még nem tanított, de a rendezés és a vezénylés nagyon hasonlít erre a tevékenységre.

„Az egyik legnagyobb örömöm, ha a hallgatókkal olyan szépséget, észrevételeket, tapasztalatokat tudok megosztani, amit még nem ismernek. Nagyon várom az SZFE zenés színházrendező osztályvezetőjeként a fiatalokkal való találkozást”

– fogalmazott az interjúban.

Hozzátette: az ifjú rendezőknek olyan tapasztalatokat és fogásokat akar átadni, amelyekkel megspórolhatnak egy csomó „vargabetűt”.

„Az opera műfaja egyedi és különleges, nem mondható el, hogy az operarendezés a zenés színházrendezés egyik műfaja. Nem, az operarendezés egy önálló, külön műfaj, aminek megvannak a saját szabályai. Épp ezért az opera szakmának olyan képzett rendezőkre van szüksége, akik képesek megtalálni és átadni a műfaj lényegét és mélységét”

– magyarázta a karmester.

Valódi Hírek