DK: Hazájukat védelmező ukrán hősök gyermekeit látja vendégül Balatonakaliban a XVIII. kerület

Egy hetes nyári táborral várják a diákokat.

A XVIII. kerület 50 ukrajnai diák számára szervez egyhetes nyári tábort Balatonakaliban:

olyan gyermekekkel igyekeztek egy hétre feledtetni a háború és az orosz megszállók okozta borzalmakat, akiknek az édesapjuk jelenleg is a fronton harcol, rosszabb esetben már el is veszítették apjukat Vlagyimir Putyin háborújában – ismertette Szaniszló Sándor lapunkhoz küldött szerdai közleményében.

A XVIII. kerület polgármestere megjegyezte: ezek a gyermekek a saját bőrükön tapasztalták azt, amit az orosz elnök magyar csatlósai másfél éve figyelmen kívül hagynak: otthonok, családok, emberi sorsok mennek tönkre Putyin Ukrajna elleni háborújában.

A Demokratikus Koalíció szerint vannak bűnök, amiket nem lehet utólag semmissé tenni: a kilőtt golyókat és a ledobott bombákat nem lehet visszavonni, az ártatlan civilek holttesteit őrző tömegsírokat nem lehet eltüntetni, a megölt édesapákat és édesanyákat pedig nem lehet visszaadni már senkinek – mutatott rá Szaniszló Sándor.

A DK fővárosi frakcióvezetője hozzátette: lehet embernek maradni és emberként viselkedni azokkal, akiknek örökre megváltoztatta az életét az orosz megszállás. Mint írta, ezt teszi a XVIII. kerület, amikor az ukrán hősök gyermekeit látja vendégül a Balatonakaliban lévő nyári táborban.

(Szaniszló Sándor/Facebook)

Valódi Hírek