Vége a találgatásoknak: Kiderült, hová csorgattak el Orbánék 1000 milliárd forintot

Sok pénz fordult meg a kezük között.

A korrupcióellenes küzdelmeiről ismert szervezet, a K-Monitor arról írt a Facebook-oldalán, hogy a 2022-es választások előtt Orbánék nagyon féltették a bőrüket, ugyanis

temérdek pénzt dugtak el alapítványi és egyházi tulajdonba,

mintegy 1000 millárd jó magyar forintot.

Információik szerint az Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) vagyonkezeléséből mintegy 208 milliárd forintnyi „könyv szerinti értékű állami vagyon” került térítésmentes átadásra, leginkább ingatlanok.

Hozzátették: ez az alapítványosdi „csúcsévében”, tehát

2021-ben 648 milliárdnyi forint volt, tehát

az elmúlt öt évben összesen 1000 milliárdot ajándékozott el az állam

alapítványoknak, egyházaknak, kisebb részben még önkormányzatoknak is.

Mutatjuk a K-Monitor teljes Facebook-posztját:

” ELTETTÉK – A választások előtti alapítványi vagyonkitalicskázás tavaly is éreztette hatását.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vagyonkezelésében lévő állami javakról ma közzétett 2022-es beszámoló (9. melléklete) szerint tavaly összesen:

-208 milliárd Ft-nyi könyv szerinti értékű állami vagyon került az MNV vagyonkezeléséből térítésmentes átadásra, döntően ingatlanok.

2021-ben, az alapítványosdi csúcsévében 648 milliárd volt ez az összeg, összesen tehát az elmúlt öt évben 1000 milliárdnyi vagyont ajándékozott el a magyar állam alapítványoknak, egyházaknak, kisebb részben önkormányzatoknak.

– 25,6 milliárd Ft ingatlanértékesítési bevétel és 2,4 milliárd Ft ingóságértékesítés történt a kezelt vagyonból, a legnagyobb ingatlanvásárló magasan egy bit.ly/Jellinek-Dániel -féle ingatlanalap.

Jellinekről nemrég írta meg a G7, hogy az állami ingatlanprivatizációk legfontosabb ügyfelétől egy komplex cégügyleten keresztül tízmilliárdok áramlottak a cégeitől Tiborcz István köre felé.

A Mészáros Lőrinchez köthető Felcsúti ipari park Kft. 1,5 milliárdért vásárolt tavaly állami vagyont, erről akkor a sajtó is cikkezett.

-Térítésmentes átadásra került 120 milliárd Ft-nyi könyv szerinti értékű tartós részesedés is, ennek a mibenléte nem derül ki a beszámolóból.

-A Nagy Márton által július 10-én jóváhagyott beszámoló szerint a nemzeti vagyon kezelésével kapcsolatban az MNV Zrt.-nél 70 milliárdos költségvetési többletkiadás keletkezett, ez a tavalyi évi közel duplája.

A beszámoló itt érhető el: https://www.mnv.hu/sw/static/file/Beszamolo_RV_2022.pdf”

Valódi Hírek