Most van bajban Orbán kedvenc újságírója – nagyon csúnyán ráfázhat Tucker Carlson

Rágalmazási perrel kell szembenéznie.

Rágalmazási pert indítottak az amerikai Fox News csatorna ellen. A felperes különös módon éppen a Donald Trumpot támogató Ray Epps. A csatorna korábbi műsorvezetője, Tucker Carlson a férfit többször is titkos FBI-ügynöknek nevezte, és azt állította, ő szervezte meg a Capitolium 2021. január 6-i ostromát.

Carlson egy 20 részes sorozat kereteiben fejtegette összeesküvés-elméletét, amely szerint a volt tengerészgyalogos Epps „segített megrendezni a felkelést”. Tucker Carlson szerint a férfi arra biztatta a tömeget, hogy menjenek be a Capitolium épületébe, de – állította Carlson – ő maga már nem ment be az épületbe.

Epps közölte, az adások után feleségével együtt halálos fenyegetéseket is kaptak, és megjegyezte,

Carlson kitalációi tönkretették az életüket.

A per irataiban említést tesznek a csatorna korábbi peréről is, amely során a konzervatív hálózat anyavállalata 787,5 millió dollárt volt kénytelen fizetni a Dominion Voting Systemsnek egy rágalmazási perben, amiért hazugságokat terjesztett a cégről, valamint a 2020-as választások eredményéről.

„Amint azt a Fox nemrégiben a Dominion Voting Systems elleni perében megtanulta,

a hazugságainak következményei vannak”

– közölték.

A per előtt a felperes ügyvédje a csatornának küldött egy felszólító levelet is, amelyben bocsánatkérést és az összeesküvés-elmélet visszavonását követelte, azonban megkeresésre a csatorna nem reagált. A szakértők az üggyel kapcsolatban elmondták: Eppsnek kell bebizonyítania, hogy Carlson állításai megsértették a hírnevét, ugyanakkor a dokumentumok szerint hitelt érdemlő érvekkel támasztja alá állításait.

Az ügy miatt Tucker Carlsont személyesen is felelősségre vonhatják.

(theguardian.com / telex.hu nyomán)

Valódi Hírek