Videóval: Joe Biden olyat tett Orbánnal Vilniusban, amire álmában sem gondolt a miniszterelnök

A NATO-csúcstalálkozón szemtől szemben álltak egymással.

Megírtuk, hogy Orbán Viktor miniszterei kíséretében Vilniusba utazott, hogy részt vegyen a NATO csúcstalálkozóján.

A Bloomberg riportere Twitteren posztolt az eseményről: egy rövid felvételt osztott meg, amelyen a tagállami vezetők éppen egy csoportképhez készülődnek.

A képsorokon az látszik, hogy Joe Biden, az USA elnöke csak Orbán Viktorral fog kezet, miközben igyekszik elfoglalni a helyét a fotóhoz.

A találkozóról mellesleg a magyar miniszterelnök is posztolt a Facebookon. Mint írta:

„Magyarország a béke pártján áll! 🇭🇺🇭🇺🇭🇺 „

A találkozó egyik fő témája Svédország csatlakozása a katonai szövetséghez: Szijjártó Péter a reggeli órákban közölte, hogy a kormány támogatja a skandináv ország NATO-tagságát. Úgy fogalmazott:

„Már csak technikai kérdés a ratifikációs folyamat lezárása.”

A külgazdasági és külügyminiszter közleménye azért érdekes, mert Orbánék az utóbbi hónapokban folyamatosan késleltették a svéd csatlakozás ratifikációját. A tárcavezető nemrég közölte, hogy a parlamenti képviselőkön múlik a döntés, bár nem tudta megígérni, hogy a jóváhagyásra a nyáron sor kerül. Úgy nyilatkozott:

„Jó lett volna, ha ezt meg tudtuk volna tenni. Az ugyanis azt jelentette volna, hogy az elmúlt években svéd politikusok nem nyilatkoztak volna tiszteletlenül, és nem hordtak volna össze mindenfajta alaptalan vádakat Magyarországgal szemben.”

Valódi Hírek