DK: A Fidesz leszavazta a béremelések költségvetését

Nemet mondtak az árnyékkormány büdzséjére.

Leszavazta az Országgyűlés a Demokratikus Koalíció által benyújtott alternatív költségvetést, amelyet még az árnyékkormány dolgozott ki – derült ki Varju László lapunkhoz küldött friss közleményéből.

„Orbán Viktor ezzel elárulta magát: nem akarja emelni a béreket, nem akarja emelni a nyugdíjakat, inkább folytatja a megszorításokat, az áremeléseket, az adóemeléseket, fokozza az orbáni inflációt és mélyíti a megélhetési válságot”

– hangsúlyozta a DK országgyűlési képviselője.

Dobrev Klára szociáldemokrata árnyékkormányának alternatív költségvetése a teljes állami költségvetés mintegy 10 százalékának átcsoportosításával,

összesen 3400 milliárd forinttal

tudná megemelni a béreket és a nyugdíjakat, csökkentené az emberek rezsiszámláit, és általa a magyar városok, falvak, az úthálózat és a tömegközlekedés fejlesztését is folytatni lehetne – hangsúlyozta Varju László.

Erre mondott hétfőn nemet a fideszes többség, így világossá vált, hogy amíg Orbán marad, marad az orbáni infláció, a rezsiemelés, tovább zuhan a bérek és a nyugdíjak értéke, és folytatódik a magyarok elszegényedése – fogalmazott a DK politikusa.

Hozzátette: az árnyékkormány azon dolgozik, hogy a kormány leváltása után letörje az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek.

Valódi Hírek