Másik mozit néz Putyin: Megszólalt az ukrán gyerekek deportálásáról

Bizonyítékok vannak ellene.

Egy afrikai küldöttség próbált közvetíteni az ukrán és az orosz konfliktusban, de mindkét fél álláspontja változatlan maradt.

Az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij azt mondta, hogy nem fog tárgyalni, amíg az összes orosz katona ki nem vonul az ország megszállt részeiről. Az orosz kormány viszont azt állítja, hogy Ukrajnának hozzá kell szoknia a „megszállás új realitásaihoz”.

A küldöttség négy afrikai elnökkel találkozott, köztük a dél-afrikai elnökkel, Cyrill Ramaphosával, aki békét sürgetett és bemutatta a tízpontos béketervét.

Vlagyimir Putyin megjegyezte, hogy Oroszország nyitott a párbeszédre, és köszönte az afrikai vezetők „kiegyensúlyozott álláspontját”. Ugyanakkor azt állította, hogy a konfliktust Ukrajna és a Nyugat kezdte, nem pedig Oroszország.

A béketerv egyik pontja a konfliktusban fogva tartott minden gyermek származási helyére történő visszaszállítását szorgalmazza.

Putyin szerint Oroszország nem akadályozza meg az ukrán gyermekek hazatérését,

bár az ENSZ-nek bizonyítékai vannak több száz gyerek illegális áttelepítésére. Amerikai jelentések szerint több ezer ukrán gyermek került orosz átnevelő táborokba.

(444.hu nyomán)

Valódi Hírek