Dobrev Klára 9 perc alatt magyarázta el, miért nem „háborús” infláció van Magyarországon (+videó)

A DK szerint valójában orbáni infláció van.

„Elég csak bemenni egy boltba, hogy lássuk: ma szinten minden élelmiszer többe kerül, mint két vagy akárcsak egy évvel ezelőtt. Ma már ezer forint egy tejföl, egy kiló kenyér, és csak azt tűnik biztosnak, hogy a jövő héten még drágább lesz. És a hiba, nem az ön készülékében van”

– így kezdi Dobrev Klára azt a videót, amelyben leleplezi a Fidesz legnagyobb hazugságait.

Az árnyék-miniszterelnök kiemelte, hogy sehol az EU-ban nincs ekkora infláció, mint Magyarországon, még Ukrajnában sem. Itthon megkétszereződtek az árak. Dobrev szerint tehát nincs se háborús, se szankciós infláció, mint ahogyan azt a kormány mondja.

Az árakat Orbánék emelik.

Az árnyék-miniszterelnök szerint háromféleképpen: forintgyengítéssel, kiszámíhatatlan gazdaságpolitikával, illetve az EU-s pénzek elvesztésével.

Dobrev elmondja, hogy minden a forint árfolyammal kezdődött. Az Orbán-kormány 2010-ben 270 forintis euróárfolyamon vette át a kormányzást a baloldaltól. Egy év alatt 313 forintos történelmi rekordra süllyesztették az árfolyamot.

„A forint úgy bukdácsolta végig az elmúlt 10 évet, hogy se Orbán, sem Matolcsy nem tett ez ellen semmit”

– állítja Dobrev.

Nézd végig Dobrev-videóját, mely érvekkel alátámasztva mondja el, hogyan hazudnak Orbánék, és javaslatokat tesz arra is, mit kellene tenni az infláció ellen:

Valódi Hírek