Újra leszakad az ég: Záporok, zivatarok csapnak le Magyarországra

A napsütésnek vége.

Tovább növekszik a fátyolfelhőzet, amely a délkeleti, keleti megyéink fölött meg is vastagszik, így ott erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt pedig gomolyfelhők képződnek.

Északnyugat felé haladva számíthatunk több napsütésre, ám ez sem lesz zavartalan. Napközben legfeljebb egy-egy zápor lehet, majd késő délutántól, estétől a délkeleti, keleti határszélen eleredhet az eső. Gyenge vagy mérsékelt lesz az északias szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között várható. Késő este 16 és 19 fok között alakul a hőmérséklet – közölte előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Csütörtök estére nyugat felől egyre nagyobb területen kiderül az ég, míg a vastagabb felhők az ország keleti, délkeleti részére szorulnak. Esőre is főként a keleti határszélen kell számítani, másutt kicsi a csapadék esélye. Az északias szél elsősorban a hajnali órákban kezd el élénkülni. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul, a kevésbé felhős, szélvédett nyugati tájakon lesz a leghűvösebb.

A szakszolgálat hét vármegyére adott ki figyelmeztetést péntekre:

(met.hu nyomán)

Valódi Hírek