Fütyültek, sípoltak: Tüntetők várták Gulyás Gergelyt Jeruzsálemben (+videó)

Kínos.

Tüntetők fogadták a Jeruzsálembe látogató Gulyás Gergelyt – számolt be a magyar miniszter izraeli látogatásáról a Jerusalem Post.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter épp a fővárosi King David Hotelben adott interjút, amikor 25-30 tüntető jelent meg az épület előtt, akik sípszóval és bekiabálásokkal jelezték, hogy nemkívánatos a fideszes miniszter személye.

„Itt van egy képviselő a magyar kormánytól, ami a mi szemünkben a legantidemoraktikusabb rendszert képviseli Európában. Nagyon aggódunk, mert nem akarjuk, hogy itt is ugyanez történjen”

– nyilatkozta az egyik tüntető a Jerusalem Postnak.

A demonstrálók szerint ugyanis Benjamin Netanjahu jobboldali izraeli miniszterelnök igazságügyi reformterve a magyarországi illiberális jogrendhez hasonló rendszert fog eredményezni.

.

Mindeközben odabent Gulyás Gergely arról magyarázott, hogy szerinte nem is kérdés, hogy a magyar kormány demokratikusan működik, kiállt a szerinte sokszor kritizált magyar igazságszolgáltatási rendszer mellett, majd azt is megjegyezte, hogy szerinte Magyarországot, akárcsak Izraelt, gyakran túl keményen bírálják és elszigetelik.

„Az izraeli kormány egyik tagja azt mondta nekem, hogy szerinte Magyarország hasonló helyzetben van az Európai Unióban, mint Izrael az arab világban” – mondta Gulyás.

A beszélgetésben még szóba került Svédország NATO-csatlakozása is, amit Gulyás szerint azért ellenez a kormány, mert Svédország gyakran hangoztatja azt, hogy Magyarországon nincs jogállamiság.

(Jerusalem Post / telex)

Valódi Hírek