Meghamisította a köztévés riporter az interjút: Durván megalázott ezzel egy tanárt az állami hírgyár (+videó)

Folytatják.

Interjút készített az M1 egy sztrájkoló pedagógussal. Aztán úgy vágták meg a nyilatkozatát, mintha elégedett lenne a fizetésével, de ennek az ellenkezőjéről beszélt. A nyilatkozó azt mondta, megalázták a köztévések.

A csatorna csak azt a részt vágta be Borsos Tamástól, amelyik illeszkedik az M1 narratívájába. Csak ezt:

„…most van egy egzisztenciánk. Mi pedagógusok, így együtt, nem panaszkodunk olyan szinten a fizetésre, mert így boldogulunk, a hiteleinket tudjuk fizetni, a gyermekeinket el kell látni, nem kell félnünk a holnaptól…”

Viszont ez kimaradt:

„Feleségemmel nagyon sokszor téma mostanában a méltánytalan fizetés. Gondolkodunk, a jövőbe tekintünk, gondolkodunk külföldben. Azt halljuk barátoktól, rokonoktól, akik kinn dolgoznak, tanítanak, hogy jóval a többszörösét keresik az itthoni fizetésnek. Ez nagyon bosszant és frusztrál bennünket…

A riportot úgy szerkesztették meg végül, hogy végül az érződjön, a tanárok többsége nem sztrájkol.

Borsos azt mondta, a tanári karban többen várták az esti híradásokat, és mindenkit megdöbbentett, milyen manipulatívan vágták meg a riportot.

„Cselesen kiollózták a nyilatkozatot: azt a félmondatot vágták bele a műsorba, ami alátámasztotta az álláspontjukat. Okoltam magam később, hogy jóhiszemű voltam, és árnyaltan próbáltam fogalmazni. Ők meg lerombolták a mondanivalómat”

– mondta.

A férfit nem „csak” igazságérzetében bántotta az eset. Megalázónak találta, hogy magyarázkodnia kell meghamisított interjúja miatt.

Nézd meg a meghamisított anyagot te is:

(444.hu nyomán)

Valódi Hírek