Elszabadult a pokol: Szinte elpusztították a randalírozó focidrukkerek a Liszt Ferenc teret (+fotók)

Mindent felforgattak.

A Liszt Ferenc tér elesett. Az EL-döntőre érkező szurkolók egyszerűen elpusztították – közölte Soproni Tamás terézvárosi polgármester Facebook-oldalán.

A politikus többek között arról írt, hogy szerinte egyértelmű, hogy a szervezők hibáztak, ugyanis nem kérték a segítségüket, nem fordultak hozzájuk azzal, hogy megerősített rendészeti jelenlétet biztosítsanak ezen a napon, valamint arról sem tájékoztatták őket, hogy a szurkolók hol fognak gyülekezni, de a terelési útvonalról sem kaptak információkat.

Bejegyzését változtatások nélkül közöljük:

„A Liszt Ferenc tér elesett. Az EL-döntőre érkező szurkolók

egyszerűen elpusztították.

Az a 4000 tő virág, amit a kertészeti egyetem diákjainak tervei alapján a napokban ültettünk el, halott. Törött üvegek, hányás, szemét mindenhol, vannak ágyások, amelyek egyszerűen eltűntek a taposás következtében.

A szervezők nem kérték a segítségünket,

nem fordultak hozzánk azzal, hogy megerősített rendészeti vagy köztisztasági állományt biztosítsunk ezen a napon, nem kaptunk tájékoztatást a szurkolók gyülekezőhelyéről vagy a terelés útvonaláról.

Gondolom, a rendőrséggel és a fővárossal legalább egyeztettek, de egyértelmű, hogy a szervezők nem jártak el körültekintően.

Holnap reggel a kollégák és magam is a helyszínen kezdünk, és ahogy tudjuk, megkezdjük a takarítást.

A károkat természetesen minél hamarabb helyrehozzuk, de

a számlát be fogjuk nyújtani Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Nonprofit Zrt.-nek.

Remélem, hogy a meccs után nem lesz újabb közterületünk áldozat.

UPDATE: Hozzáadtam még néhány képet a tömeg levonulása utáni helyzetről. A Köztiszta munkatársai már takarítják a szemetet.”

A Hooligans.cz elnevezésű Facebook-oldalon egy videót is megosztottak a szurkolók ámokfutásáról:

A hvg.hu arról írt, hogy egy olasz és egy lengyel állampolgárt is előállított a rendőrség azután, hogy a Puskás Arénában véget ért az Európa-liga döntője, amelyen a Sevilla FC tizenegyesekkel győzte le az AS Romát.

(Soproni Tamás/Facebook)

Valódi Hírek