Dávid Ferenc: Az áremelések költségvetése jön 2024-ben

Most jön csak a feketeleves.

Légből kapott számokkal van tele az Orbán Viktor pénzügyminisztere által a parlament elé benyújtott 2024-es állami költségvetés. Varga Mihály büdzséje nem számol az orbáni inflációval, az emelkedő államadóssággal és kamatkiadásokkal, az uniós pénzek hiányával sem – ismertette lapunkhoz is eljuttatott közleményében Dr. Dávid Ferenc, a DK árnyékkormányának gazdasági minisztere.

Hozzátette: az Árnyékkormány szerint az áremelések költségvetése jön 2024-ben, mert folytatódni fog az orbáni infláció és tovább fog romlani a magyar gazdaság helyzete. Az Orbán-kormány költségvetése ugyanis hamis adatokon alapul, és nem veszi figyelembe a megélhetési és adósságválságot, a fizetések és a nyugdíjak elértéktelenedését.

Ezért az Árnyékkormány megbízásából a Demokratikus Koalíció országgyűlési határozati javaslatot nyújtott be, amely az orbáni infláció megállítása céljából alkotná meg a 2024-es költségvetést.

A javaslat szerint csökkenteni kell az alapélelmiszerek, a rezsi és az üzemanyagok áfáját, növelni kell a közalkalmazottak bérét, a nyugdíjakat pedig a valódi dráguláshoz és a bérek emelkedéséhez viszonyítva, svájci indexálással kell emelni.

Amíg azonban Orbán marad, marad az orbáni infláció is. A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány azért dolgozik, hogy letörjük az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek – közölte Dr. Dávid Ferenc.

Valódi Hírek