Nem bírt az indulataival: Óriási hisztit csapott az állami rádióban Szijjártó

Már nagyon kivan.

Szijjártó Péter azt mondta a Vasárnapi Újság című rádióműsorba Brüsszel nehezményezi, hogy Magyarország saját hatáskörben dönt jövőjéről, és egy sikeres jobboldali kormány van hatalmon.

A külügyminiszter szerint a brüsszeli hungarofób delegáció nem hisz abban, hogy a magyarok képesek önálló döntéseket hozni.

A miniszter beszélt az EU-támogatásokról is, bízik abban, hogy a tárgyalások sikerrel járnak, bár felhívta a figyelmet arra, hogy a döntéshozók Brüsszelben nehezen fogadják el Magyarország önállóságát. Hozzátette, hogy

Magyarország jövőjéről csak a magyarok dönthetnek.

Azt itt csendben megjegyeznénk, hogy a brüsszeli delegáció azt szeretné, hogy ne Orbán Viktor haverjai kapják az uniós forrásokat, hanem azok a magyarok, akik tényleg megérdemlik.

Szijjártó említést tett a Barátság-kőolajvezetékkel kapcsolatos híresztelésekről is, miszerint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke javasolta annak leállítását az ukránoknak. Hangsúlyozta, hogy a vezeték leállítása súlyosan érintené Magyarország energiaellátását, és ez az ország szuverenitása elleni támadás lenne.

Ukrajna EU-csatlakozásával kapcsolatban kijelentette: Magyarország csak akkor támogatja ezt, ha a magyar nemzeti közösség jogai garantáltak lesznek.

Kifogásolta, hogy az OTP Bankot háborús szponzornak listázta Ukrajna, és elmondta, hogy várhatóan óriási vitára számít a külügyek tanácsában Brüsszelben.

Valódi Hírek