Szélesre tárta a bukszát Novák Katalin: Nagyon furcsa dolgokra repültek el súlyos milliók

Nem sajnálta a pénzt.

Novák Katalin hivatalba lépése megújulást hozott a Sándor-palota életében. A tavaly márciusban hivatalba lépett köztársasági elnök komoly összegeket költött el az elnöki hivatal eszközparkjának frissítésére – derült ki az mfor.hu kedd reggeli cikkéből.

A portál cikke szerint a hivatal tavaly decemberben például 66 millió 400 ezer forintért rendelt egy Stainway&Sons márkájú versenyzongorát (!), minderre elvileg protokolláris feladatok ellátásáért (?) volt szükség. Érdekesség, hogy korábban is volt zongora a Sándor-palotában, amely Schmitt Pál elnöksége idején került oda, az azonban csupán 2 és fél millió forintba került.

A Novy Styl Hungary Kft.-től új bútorokat is beszerzett a hivatal 67 millió 700 ezer forint értékben. Mindemellett az újautó-vásárlásról sem feledkeztek el: a Porsche Hungáriától 5 elektromos autót vásároltak összesen 92 millió 400 ezer forint értékben, továbbá egy terepjárót is 17 millió 900 ezer forintért.

A Várkapitányság Zrt.-től 77 darab parkolóhelyet is kibérelt a hivatal 42 millió 700 ezer forint értékben a 2023-as évre a Várgarázs 2-ben.

Számos informatikai fejlesztést is végrehajtottak Novákék, amelyek teljes összege 182 és fél millió forint volt.

A Fidesz-közeli Közvélemény-kutató Zrt.-től 10 millió forintért felmérést is rendeltek, amelyben Novák népszerűségét vizsgálták. A Nézőpont Intézet felmérése egészen „váratlanul” a köztársasági elnök elsöprő kedveltségét mutatta.

Valódi Hírek