Kammerer Zoltán lett Göd polgármestere

Függetlenként indult, de valójában a helyben népszerűtlen Fidesz jelöltje volt.

Az ellenzéki belharcoktól terhelt Gödön a függetlenként indult Kammerer Zoltán győzött. Ennek előzménye, hogy nemrég lemondott Balogh Csaba momentumos polgármester, miután nem tudta egyben tartani a várost kormányzó ellenzéki koalíciót.

Érdekesség, hogy Gödön a Fidesz nem indított saját logóval jelöltet. Ennek oka, hogy a településen kifejezetten népszerűtlennek számít a Samsung-gyár túlterjeszkedése és a helyi akkumulátorgyár-beruházás támogatása miatt a kormánypárt, és a helyzetet felmérve a függetlenként induló, közismert és népszerű olimpikon kajakos, Kammerer Zoltán mögé állt be.

Kammerer végül a szavazatok 58%-át kapta a három induló közül. Másodikként az olimpikon mögött nagy hátránnyal Szilágyi László Lajos alpolgármester aki jelenleg ideiglenesen a polgármesteri teendőket is ellátja , a Kapu CIKK Egyesület jelöltje futott be, ő mindössze 28,5%-ot szerzett. A harmadik a függetlenként indult Rataj András lett a szavazatok 13,44%-ával.

Íme a végeredmény:

A választási részvétel nem volt kimondottan magas, azonban az időközi választások általában alacsony érdeklődés mellett zárulnak. Ennek fényében a 39,36%-os részvételi arány közepesnek mondható.

A részletes adatok >>EZEN<< a linken elérhetők.

Valódi Hírek