Az álláskeresés is teljesen átkerül a virtuális térbe?

Az internet elterjedése óta számtalan dolog megváltozott, hiszen amióta mondhatni az egész világot ott tartjuk a kezünkben, nem ismerünk lehetetlent. Két kattintással vásárolunk, hárommal ismerkedünk, néggyel pénzügyi tranzakciókat bonyolítunk, vagyis minden olyan dolog átkerült az online térbe, amihez korábban személyes találkozás volt szükséges.

A pandémia óta a munka világát is még jobban átszövi a világháló, így nem csoda, ha az álláskeresés ma már szinte teljesen az internetre korlátozódik. Mai cikkünkben megmutatjuk, hol érdemes keresgélni, ha éppen állás nélkül vagyunk.

“Cipőt a cipőboltból!”

Erről a régi szlogenről talán mindenkinek ugyanaz jut az eszébe: érdemes mindent a maga helyén keresni. Nincs ez másként az álláskereséssel sem, így mindenképpen ajánlott a Bekescsabaallas oldalon szétnézni, ha éppen most keresünk magunknak újabb munkát.

Itt ugyanis mindenféle munkalehetőséget megtalálunk egy helyen, sőt nem csupán regionálisan, hanem akár országosan is tudunk keresni. Így ha akár egy költözést is bevállalunk egy-egy jó munka reményében, akkor mindenképpen érdemes egy erre szakosodott oldalon tenni mindezt.

Már csak azért is, mert ez az álláshirdetési portál is számtalan előnnyel kedveskedik a regisztrált felhasználóinak. Így többek között feliratkozhatunk állásértesítőre, generálhatunk magunknak önéletrajzot, sőt néhány kattintással be is tudjuk nyújtani az álláspályázatunkat a számunkra szimpatikus pozíciókra.

Csak csínján a közösségi médiával!

Amikor elindulunk munkát keresni, akkor teljesen magától értetődőnek tűnik a gondolat, hogy a közösségi média felületein is próbálkozzunk álláskereséssel.

Ettől azonban óva intenek a szakemberek. Pontosabban attól, hogy ismerősöknek, rokonoknak vagy barátoknak kezdjünk dolgozni, illetve hogy komolytalan kamucégekkel kezdjünk foglalkozni.

Természetesen akár a Facebooknak is lehet jó oldala, így például a fentebb említett álláshirdetési portál is képviselteti ott magát. Ez csupán annyit jelent, hogy ha megbízható, hiteles oldalakról tájékozódunk, akkor akár a közösségi platform is kitűnő kiindulópont lehet!

Érdemes azonban lefújni az itteni keresést, ha tudjuk magunkról, hogy hosszú órákig képesek vagyunk céltalanul görgetni akár Facebookon, akár Instagramon, mert azzal többet ártunk magunknak, mint használunk!

Haladni kell a korral!

Lehet persze tiltakozni ellene, a régi frázisokat csattogtatni, hogy “bezzeg régen,” ám ha mindössze ennyi a reakciónk, akkor kétség nem férhet ahhoz, hogy a világ elmegy mellettünk, mi pedig rohanunk majd utána.

Ezt pedig nem igazán kellene megvárni, hiszen munkára mindenkinek szüksége van ahhoz, hogy meg tudjon élni, és elő tudja teremteni önmaga és a családja számára a szükséges dolgokat.

Ehhez pedig nincs más teendőnk, mint regisztrálni a BékéscsabaÁllás.hu oldalra, megadni, hogy melyik régióban milyen pozíciók érdekelnek minket, és máris megannyi munkalehetőség tárul elénk. Csak győzzünk választani!