Kiderült a méretes átverés: Rengeteg érettségiző diák járhatott pórul

Ha felkészültek, nem lehetett gond.

Portálunk is beszámolt arról, hogy kedd este a Facebookon kezdett terjengeni egy képernyőfotó, amelyen az idei középszintű történelemérettségihez hasonló feladatsor volt látható. Akkor még nem lehetett tudni, hogy a fotó hiteles-e, viszont a diákok elterjesztették egy Facebook-csoportban, hogy ezzel segítsék egymást. Azóta kiderült: ezzel inkább ártottak.

Milyen feladatsorról volt szó?

A „kiszirvárgott” feladatlapon a középszintű történelem érettségi két hosszú és két rövid esszéjének témái látszódtak és persze az érettségi vizsga időpontja.

Szerdán aztán az Oktatási Hivatal is megszólalt ebben kérdésében:

elmondták, hogy hamis információk járták be az internetet, ugyanis nem azok voltak a 2023-as középszintű történelem érettségi témái, amelyek a világhálón terjengtek.

„Sajnos, aki kiskapunak gondolta, annak arra is fel kellett készülnie, hogy átverés az egész. Ettől még a hamis feladatlap bukást egészen biztosan nem okozhatott azoknál, akik rendesen felkészültek, maximum egy kis kellemetlenséget. Amúgy az ókori Róma, a második világháború és rendszerváltás története is szerepelt a mostani esszékérdések között”

írták.

(promotions.hu nyomán)

Valódi Hírek