Figyelem! Fontos változtatás történt az Erste Bank automatáinál

Ez sokakat érint.

Május 1-jétől változtak az Erste bankautomatáinak használati féltételei. A hónap elejétől a Revolut, Wise, Curve, valamint egyéb, külföldinek számító bankkártyákkal csak kiszabott díj ellenében lehet készpénzt felvenni – derült ki a nuus.hu szerdai cikkéből.

Aki eddig az Erste automatáit használta, annak érdemes utánanéznie a változtatásnak, a kiszabott díj ugyanis azokat is érinti, akik egyébként a díjcsomagjuk szerint ingyen vennének fel készpénzt.

Az információk szerint az érintett ATM-ek előre jelzik majd, hogy pluszköltséget fognak felszámolni. Aki meggondolja magát és nem szeretne fizetni a használatért, az a megkezdett tranzakciót is megszakíthatja.

A módosítás nem egyedülálló, a pénzintézetek gyakran számolnak fel pluszköltségeket, ha valaki külföldi kártyával használja az automatákat.

FRISSÍTÉS:

Az Erste Bank lapunkhoz küldött közleményében hangsúlyozta, hogy a pénzintézet az ATM-ek használati díjait csak a külföldi kibocsátású kártyák esetében változtatta meg. Az intézkedés nem érinti a bank ügyfeleit, sőt a többi pénzintézet ügyfeleit sem, feltéve ha magyar bankkártyával használják az automatákat. Így azoknak az Erste-ügyfeleknek, akik eddig ingyenesen vettek fel készpénz, nincs további teendőjük.

(Képünk illusztráció)

Valódi Hírek