Éppen jóízűen falatozott egy étteremben az idős férfi, amikor hirtelen a torkán akadt az étel

A gyors segítségnek köszönhetően megmenekült.

Szolgálaton kívüli mentősök egy csapata sietett egy idős férfi segítségére, amikor az egy étteremben fulladni kezdett és a légzése is leállt – írt az esetről az Országos Mentőszolgálat hétfőn a közösségi oldalán.

A férfi félrenyelt egy falatot, majd összeesett, így azonnal riasztották a mentőket, a mentésirányító pedig telefonon keresztül irányította az újraélesztést.

Eközben a helyszín közelében sétált egy szabadnapos esetkocsisofőr, majd két másik kollega is az étterembe érkezett, így együtt, tökéletes összhangban dolgozva stabilizálták az idős férfi állapotát.

A mentőszolgálat bejegyzését változtatás nélkül idéztük:

„SZOLGÁLATON KÍVÜLI MENTŐK CSAPATA MENTETT ÉLETET EGERBEN

Családjával ebédelt egy egri étteremben az a 70 év körüli férfi, aki félrenyelt és fulladni kezdett tegnap délután. A szemtanúk rögtön mentőt hívtak, a férfi azonban hirtelen összeesett és légzése leállt.

Mentésirányító bajtársunk azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet, miközben az újraélesztés lépéseire instruálta a beteg fiát.

A közelben sétált egy szabadnapos gépkocsivezető bajtársunk is, akit

egy barátja értesített az étteremben történtekről,

így rögtön a helyszínre sietett.

A SzívCity alkalmazáson keresztül is riasztást adtak le a mentők, amelyre szintén két szabadnapos bajtársunk válaszolt, akik Encsről utaztak a városba és éppen egy másik étteremben ebédeltek.

Az életmentők mind a beteghez siettek és folytatták az életmentést, amihez perceken belül a rohamkocsi személyzete is csatlakozott.

A bajtársak ugyan

most találkoztak először,

tökéletes összhangban dolgoztak együtt. Az időben megkezdett mellkasi nyomások ráadásul rövid időn belül sikerre vezettek és a beteget végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!

#mentők #veddészreamentőt
(Képünk illusztráció)”

(Országos Mentőszolgálat/Facebook)

(Képünk illusztráció)

Valódi Hírek