Nemzetközi botrány kerekedett Orbánék tettéből: Interjú közben hirtelen kirakták a brit lap újságíróját

A konzervatív banzájról másoknak is távozni kellett.

Felsőbb utasításra, interjúztatás közben tették ki a CPAC Hungary nevű, Orbán Viktorékat és „konzervatív társaikat” tömörítő konferenciáról a The Guardian brit lap tudósítóját – írta a media1.hu pénteken.

Garamvölgyi Flóra éppen Rick Santorum volt szenátorral készített interjút, amikor a szervező közölte vele, hogy

azonnal el kell hagynia az eseményt, mert „rendszerhiba” az, hogy őt beengedték.

A brit lap munkatársa 14 órát utazott Los Angelesből, hogy érvényes sajtóregisztrációval részt vegyen a konferencián, és bár ő is kapott olyan üzenetet, hogy nem fogják beengedni, már nem akart meghátrálni, hiszen a regisztrációját is jóváhagyták.

Óriási csalódást érez, hiszen a beszélgetés közepén szakították félbe, és a tudósítást sem folytathatta. Szerinte „durva, ami történt”. Úgy tudja, másokkal is hasonló eset történt: több külföldi újságíró is panaszkodott a Twitteren, hogy csak úgy kitették a szűrüket az eseményről.

Az eset azért különös, mert Garamvölgyit csütörtökön az útlevelét felmutatva beengedték, és így kapott belépőt is, pénteken viszont már az őrök közölték vele, hogy

felsőbb utasításra” azonnal távoznia kell.

Az újságíró Twitteren osztott meg pár képet az eseményről, amelyeket azelőtt készített, hogy távozásra szólították.

A résztvevők pár tábla kíséretében fotózkodtak, de Garamvölgyi még találgatja, hogy a „STOP No Woke Zone” mit jelenthet.


(Garamvölgyi Flóra/Twitter)

Valódi Hírek