A tavasznak vége: Jön az égszakadás, pusztító viharok csapnak le Magyarországra

Kiadták a figyelmeztetést.

Szerda délelőtt többnyire borult lesz az ég, de délután a Tiszántúlon és északnyugaton szakadozottá, gomolyossá válhat a felhőzet. Eső, zápor elsősorban az ország északnyugati felében valószínű, majd délután már középen és délkeleten is kialakulhatnak záporos, zivataros gócok. Az északias szél a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti harmadban erős, olykor viharos lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet a tartósan borult részeken 14, 20, az Alföldön 20 és 24 fok között alakul. Késő estére 11 és 17 fok közé csökken a hőmérséklet.

Estére általában erősen felhős és borult lesz az ég, de a Nyugat-Dunántúlon derült tájak is lehetnek. Egyre kevesebb helyen várható csapadék, reggel már csak kevés helyen eshet. Az északkeleti megyékben erős maradhat az északi, északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11 fok között alakul.

Csütörtök hajnalra általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, de a Nyugat-Dunántúlon derült tájak is lehetnek. Az északkeleti megyékben erős maradhat az északi, északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11 fok között alakul.

Az Országos Meteorológia Szolgálat 8 megyére adott ki figyelmeztetést:

(met.hu nyomán)

Valódi Hírek