A jogász figyelmeztet: Súlyos dolgok várnak Galambos Lajosra a börtönben

Beszervezhetik besúgónak a zenészt.

Egy hete vonult be a börtönbe Galambos Lajos „Lagzi Lajcsi”, miután tavaly decemberben a zenészt jogerősen 3 év hat hónapos letöltendő börtönbüntetésre ítélték áramlopásos ügye miatt. A közismert zenésznek azonban nemcsak a rácsok adta magányt kell majd megszoknia Baracskán, hanem több veszélyforrással is számolnia kell, ugyanis kiderült, akadhatnak személyek, akik jelentenek róla.

Dr. Gerő Tamás szakjogász a Borsnak elmondta, a börtönben más szabályok uralkodnak, mint a való életben. A szakértő a portálnak elárulta, mire ajánlatos figyelnie a zenésznek bevonulásakor. Közölte, az első időkben a slepptől, a börtönszlengben csak „kannibálok„-nak hívott személyektől kell okvetlenül óvakodnia. A zenész most egy hét után újabb veszélyekkel kénytelen szembenézni.

„Itt vannak például az úgynevezett »vamzerek«, a besúgók.

Az elítéltek 90 százaléka folyamatosan jelent titokban bizonyos őröknek előnyökért cserébe.

Ez eléggé ingoványos talaj, ha ilyennel megkeresnek, nem kell elutasítani, de túl sok mindent jelenteni sem szabad”

– mondta a szakjogász, aki hozzátette, konfliktus esetén Lajcsinak az arany középutat javasolt keresnie.

Dr. Gerő Tamás elmondta, nem mindegy, hogyan reagál majd a zenész a pillanatok alatt kialakuló konfliktusokra.

„Privát információt nem célszerű kiadni, főleg személyes adatot nem. Nem szabad kérkedni, sem javakkal, sem ismeretséggel, ugyanakkor hazudni csak és kizárólag úgy szabad, ha az nem derülhet ki sehogy. Kártyába, és egyéb szerencsejátékba beszállni nem javasolt semmilyen körülmények között. Nem szabad szótlannak lenni, de túl sokat beszélni sem.

Amennyiben komoly konfliktushelyzet van, akkor »fel kell állni«, hiszen kicsi rá az esély, hogy verekedésig fajul a dolog. Ez nagyon fontos és az is, hogy ilyenekért nem szabad szólni a felügyelőknek, mert ha valakiről elterjed, hogy vamzer, az kellemetlenségeket okozhat a későbbiekben”

– írta a szakember a blogján.

„Lajcsinak nem szabad kérkednie a hírnevével,

azonban azt biztosra vehetjük, hogy felismerik, ismerik jól a sztárt, így van bennük valamiféle előítélet is vele szemben. De alapvetően aki sztár kint, sztár bent is számukra”

– mondta az ügyvéd, hozzátéve, Lajcsinak meg kell húznia magát, és törekednie kell a jó magaviseletre.

(borsonline.hu nyomán)

Valódi Hírek