Ordas botrány tört ki: Kiszivárgott hangfelvételen fenyegette meg kirúgással egy dolgozóját a lombkoronátlan sétány polgármestere

Mindezt egy röhögős ikon miatt.

Különös hangfelvétel került Hadházy Ákos birtokába, amelyet kedden meg is osztott a közösségi oldalán, és amelyen az hallható, hogy egy „röhögős szmájli” miatt valaki meg fogja ütni a bokáját.

A független országgyűlési képviselő arról írt, hogy a felvételen a nyírmártonfalvi polgármester, Filemon Mihály és egy beosztottjának beszélgetése hallható, és hogy erről megbizonyosodjon, ellátogatott a településre, ahol fény derült a teljes történetre.

Találkozott a felvételen hallható édesanyával, aki mint mesélte,

egy nevetős ikont tett egy ismerőse fotójához,

amelyet a lombok nélküli lombkoronasétánynál készített.

Hangsúlyozta: soha semmilyen más módon nem volt köze az építményhez, ezért is érte váratlanul a polgármester behívása elbeszélgetésre, aki végül csak annyit közölt vele, hogy

a papírjait majd küldi.

Ez azóta sem történt meg.

Hadházy Ákos bejegyzését változtatás nélkül idéztük:

„Ezen a hangfelvételen az hallható, ahogyan a LOMBKORONÁS, FIDESZES POLGÁRMESTER EGY NEVETŐS SMILEY MIATT KIRÚGÁSSAL FENYEGET EGY KÖZMUNKÁST.

Először telefonon hívta fel és felszólította, hogy távolítsa el a >>röhögős fejet<< a lombkoronátlan sétány képe alól, majd berendelte magához, hogy >>megbeszéljék a dolgokat<<.

A személyes találkozó alkalmával hangfelvételtől tartva

a közmunkással kint akarta hagyatni a telefonját,

de miután az erre nem volt hajlandó, csak annyit közölt: >>akkor mindent megbeszéltünk, viszont látásra, a papírokat majd kapod<<.

Gyakorlatilag kirúgta, illetve kirúgással fenyegette, mert a hölgy a mai napig még nem kapott írásos értesítést az elbocsátásáról.

Ez akkora aljasság és akkora arcátlanság, hogy amikor először hallottam, nem is akartam elhinni.

Mivel a felvételt nem a polgármesteri önkény áldozatától kaptam, újra elutaztam Nyírmártonfalvára, hogy ellenőrizzem annak hitelességét. A nehéz körülmények között élő, valójában szociális munkásként dolgozó (de csak közmunkás bért kapó), nagyon bátor fiatal anyuka

megerősítette a hanganyag valódiságát.

Mint mondta, egy ismerősük családja elment a híressé vált lombkorona sétányhoz, ott készítettek magukról egy képet, ezt posztolták ki, és erre nyomott ő egy nevetős emotikont.

Mint mondja, nem volt benne semmi rossz szándék, ezen kívül soha semmi mást nem tett ki a lombkorona sétánnyal kapcsolatban, de másról sem szokott írni, ami a hivatalt érinti. Ezért is lepődött meg, amikor a polgármester felhívta, és az ő értelmezése szerint is arra tett utalást, hogy kirúgja.

A fiatal nőnek nagy szüksége van a munkára, mert egyedül neveli a 8 éves kisfiát, aki speciális nevelési igényű.

Őt egy közeli településre viszi iskolába minden reggel, ezért is érintette rosszul, amikor a polgármester később bejelentette, hogy változtatna – az egyébként határozott idejű – munkaszerződésén, és reggel 8 óra helyett 7 órakor kellene kezdenie a hivatalban.

Eddig táppénzen volt, ma ment vissza először dolgozni a megfenyegetése óta. Egyelőre hivatalosan még nem bocsátották el.

Az is nagyon sok mindent elmond a magyar falvakról, hogy a hölgy pár éve még >>rendes<< állásban, szociális munkásként gondozta az időseket. De aztán a lombkoronás polgármester azt mondta, hogy erre nincs pénz, ezért

ezentúl közmunkásként fogja ugyanazt (!) csinálni.

A fideszes polgármesternek ezekre a kérdésekre kellene válaszolnia:

– Valóban ő hallható-e a hangfelvételeken?
– Ha igen, szerinte hogyan kell mindezt értelmezni?
– Tervezte-e vagy tervezi-e, hogy elbocsátja az érintett dolgozót?
– Ha igen, milyen indokkal?

Persze nem fog válaszolni, de anélkül is elmondható: a polgármester arrogáns bosszúja még a lombkoronasétányánál is nagyobb botrány.

Ugyanakkor, ahogyan a tarvágott erdő is jelképe lett az EU-s pénzek ellopásának, a nevetős smiley miatti fenyegetés pedig a települések lakóit terrorizáló, fideszes kiskirályok szimbóluma.

Csak remélni lehet, hogy legalább ez a polgármester hamarosan eltűnik a süllyesztőben – mindenesetre a helyiekkel beszélve erre látok is esélyt. Az ellenzéki közösségnek viszont mindent meg kell tenni, hogy a megfenyegetett szociális munkást megvédje.”

A hangfelvétel alább hallgatható meg:


(Hadházy Ákos/Facebook)

Valódi Hírek