Váratlanul megszólalt Orbán a tanárokról: Beismert egy nagyon súlyos dolgot

Ideje volt.

Orbán Viktor szerint a magyar közéletben szokás szapulni az iskolarendszert, ami lehetne jobb is, „de ne becsüljük alá se”.

A miniszterelnök a Hungexpón rendezett XVI. Szakma Sztár Fesztivál nyitóbeszédében arra hívta fel a diákok figyelmét, hogy a kíváncsiság, kreativitás, kitartás és együttműködés fontos tulajdonságok a sikeres szakmai életben.

„A magyar közéletben szokás leminősíteni és szapulni az iskoláinkat,

az iskolarendszerünket, persze lehetne jobb is, és van is még mit javítani rajta,

de ne becsüljük alá se. A magyar diákok sikere itthon és a nemzetközi mezőnyben egyben a magyar oktatás dicsérete is, ebben külön elismerés illeti a tanárokat”

– fogalmazott

Hangsúlyozta, hogy a magyar vállalkozások és a nemzetközi cégek együttműködése révén lehetőség van a hazai szakértőknek és tehetségeknek maradandót alkotni. Szerinte a technikum a legnépszerűbb iskolatípus, és a szakképzésben való részvétel növekvő tendenciát mutat.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke beszédében rámutatott, hogy a szakképzés reformja soha nem fog véget érni, hiszen a piaci igényekhez igazodik. Kiemelte, hogy az elmúlt években jelentős béremelkedés történt, és a szakmunkás-bérminimum 3,5-szeresére nőtt.

Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara képviselője pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a szakképzés és egy szakma biztos megélhetést jelent Magyarországon, és fontos, hogy vonzó legyen a fiatalok számára.

Közben egyébként hétfőre tüntetést szerveztek a „bosszútörvényeként” emlegetett új törvényjavaslat ellen, amelyben a kormány szűkítené a pedagógusok jogköreit és növelné munkaterheiket.

Rétvári Bence néhány napja elismerte, hogy tragikus állapotban van a magyar oktatás.

(Index nyomán)

Valódi Hírek