Durván kiakadtak a kisboltosok Orbánra, a plafonon vannak a kötelező akciók miatt

Keményen odamondták a miniszterelnöknek.

Beszámoltunk róla, hogy Orbán Viktorék a tervek szerint júliustól vezetnék be a kötelező akciókat az alapvető élelmiszerekre.

Szentkirályi Alexandra a múlt heti kormányinfón elmondta, hogy a termékeket nagyjából 20 kategóriába kell sorolni, így megkülönböztetik majd a baromfihús, a sajt, a kenyér, és más árucikkek kategóriáját.

Valamennyi kategóriában egy-egy szabadon választott terméket kell az akciót megelőző 30 napon belüli legalacsonyabb árnál legalább 10 százalékkal olcsóbban kínálni.

A kormány döntésének azonban nem mindenki örült felhőtlenül – derült ki a Propellerhez eljutott levélből. Volt, aki arra világított rá, hogy

Orbánék milyen nehéz helyzetbe hozzák a kisebb üzleteket.

„Pontosan ez a baj, hogy nem gondolkoznak, csak úgy agyba-főbe beszélnek hülyeségeket”

– írta egy boltos, aki szerint az emberek a nagyobb üzletekbe fognak csődülni, mert tudják, hogy ott várják őket az akciók, így a kisebb boltoknak nem lesz forgalmuk.

„Hát, rohadj meg Orbán,

pont velünk b*sztatok ki megint, azokkal akik próbálnak életbe maradni, azokkal akiknek így is terhet és problémát jelent a megélhetés.

Hát mit gondoltatok? Hogy ott megveszi az akciós húst, aztán mást nem? Azért meg majd lejön hozzánk?

Nem, ha már ott van, akkor mindent ott fog megvenni,

ezzel konkrétan kivégeztek minket.

Köszönjük

– fogalmazott felháborodva a levél írója, aki azt is hozzátette, hogy már több kisboltos is lehúzta a rolót, hiszen nem tudott versenyezni a nagyobb áruházakkal.

A múlt heti kormányinfón azt is kiemelték Gulyás Gergelyék, hogy amíg maradnak az árstopok, addig a hatóságok folyamatosan ellenőrzik az üzleteket, hogy mindenkivel betartassák a szabályokat.

(propeller.hu nyomán)

Valódi Hírek