Szijjártó az akkumulátorgyárakról: „Higgyék el, hogy nem csinálunk hülyeséget” (+videó)

Hát ezzel mindenkit megnyugtatott.

Szijjártó Péter szerint azért nagyon jó, hogy Debrecenben megépül az akkumulátorgyár, mert a város déli ipariterülete kap összesen 500 milliárd forintot a infrastuktúra-fejlesztésre.

„Ha ezeket az akkumulátorgyárakat nem itt építenék, akkor Debrecen elbukta volna ezeket a pénzeket (…) Szerintem ez egy óriási dolog, hogy ennyi fejlesztési forrás jön ide, és ez nyilvánvalóan a helyiek érdekeit szolgálja”

– fogalmazott a külügyminiszter a DTV-ben.

Azt is mondta, hogy megérti az aggodalmakat, de gyorsan mondott is egy személyes példát, amivel valószínűleg mindenkit sikerült is „megnyugatatnia”.

„Én Győrben nőttem fel. Amikor gyerek voltam, akkor jött oda az Audi. Ugyanezek a kétségek akkor is megfogalmazódtak a győriekben. Emlékszem rá, amikor valaki köhintett egyet, azt mondták, ez biztos azért van, mert épül a gyár, és por van.

Meg kell érteni. Világosan el kell mondani, hogy nincs okuk az aggodalomra. És azért nincs okuk, mert Magyarországon sokkal szigorúbb környezetvédelmi előírások vannak, mint például Németországban”

– mondta Szijjártó.

A miniszter egy másik személyes példát is felhozott:

„Ami a vizet illeti. Én Komáromban születtem, a Duna partján éltem sokáig. Komáromban egy másik koreai vállalat, az SCA Innovation egy hatalmas gyárat húzott fel. Ez a gyár naponta annyi vizet használ, mint a Duna vizhozama 5 másodperc alatt.

Higgyék el, hogy nem csinálunk hülyeséget. Ne gondolja bárki azt, hogy belemegyünk olyan beruházásba, amivel az életünket sodornánk veszélybe.”

Nézd meg te is az interjú részletet:

 

Valódi Hírek