Kiderült: Eszméletlen összeget csengettek ki Orbánék a balatoni frakcióülésért

Ennyibe került a fideszes kiruccanás.

Nyilvánosságra kerültek a Fidesz februári balatonfüredi frakcióülésének anyagi részletei. Kocsis Máté kicsivel

több mint 35 millió forintot fizetett ki

Czigle Zsoltnak, amiért cserébe a Fidesz és a KDNP képviselői két napon át élvezhették a Hotel Füred szolgáltatásait február 22-e és 24-e között.

Tavaly is megtartották a februári kihelyezett frakcióülésüket, ekkor két szállodát is igénybe vettek a kormány politikusai. A Fidesz frakcióvezetője ekkor 8 315 163 forintot utalt a Czigle-Flamingó Kft-nek, valamint 16 193 715 forintot a Hotel Füred számlájára.

A számok arról árulkodnak, hogy

közel 11 millióval került többe az idei frakcióülés,

mint egy évvel korábban.

Nem ez volt a legnagyobb belföldi összeg, amennyiből a kormány politikusai „kiruccantak” a fővárosból. 2021 nyarán Debrecenben tartottak frakcióülést, ekkor több mint 56 milliót fizettek a Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft-nek.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a szezonnyitó frakcióülésen Orbán Viktor megnevezte a Fidesz-KDNP ellenfeleit.

A miniszterelnök szerint óvakodni kell a „háborúpárti nemzetközi érdekcsoportoktól”, „a nemzetközi spekulánsoktól” és a „Gyurcsány vezette dollárbaloldaltól”.

Az információk szerint arról is beszélt, hogy a háborúban nem győzhet Oroszország, mert a nyugat felsorakozott Ukrajna mögött. Azonban kifejtette, hogy Oroszország atomhatalom, és emiatt nem lehet sarokba szorítani, mert félő, hogy atomháborút robbanhatnak ki Putyinék.

(alfahir.hu nyomán)

Valódi Hírek