Mi történt? Újabb botrányos döntést hozott a Magyar Posta – iszonyúan kiakadt a lakosság

Napi tíz percet kapnak a postától a falu lakói.

A 800 fős lélekszámú Veszprém megyei Káptalanfa postája szintén beleesett abba a 366 intézménybe, amelyek „ideiglenes” bezárásáról tavaly október végén döntött a Magyar Posta az energiafelhasználás csökkentésére hivatkozva.

A faluban viszont megmaradt a mobilpostai szolgáltatás, amely a posta honlapján található információ alapján azt jelenti, hogy hétfőtől péntekig 8:40 és 9:20 között érkezik a postás.

A 24.hu arról írt, hogy mióta tavaly novemberben bezárták a káptalanfai postát, a lap olvasói jelezték, előfordult olyan, hogy nem kaptak meg fontos leveleket, ami sokszor kellemetlenséget, többlet ügyintézést, valamint számla esetén késedelmi kamatot is eredményezett. Megjegyezték, a hivatalos leveleknél ez azért probléma, mert, ahogy egyes postai értesítőkön is szerepel,

jogkövetkezménnyel jár, ha valaki nem veszi át ezeket a küldeményeket.

A helyi lakosok reklamációi után, néhány hét alatt több értesítőt is kaptak hivatalos küldemények érkezéséről, viszont az lett a levelek átvételének rendje, hogy a posta

hétfőtől péntekig munkanapon délelőtt összesen tíz percet biztosít arra,

hogy a falu lakosai átvegyék az olyan személyes átvételt igénylő küldeményeket, amelyeket nem tudtak kikézbesíteni nekik, mert éppen nem voltak otthon. A tízperces időkeretben az autós kézbesítő kocsijából lehet felvenni a hivatalos küldeményeket, mindezt a bezárt postahivatal előtt.

(Képünk illusztráció)

Valódi Hírek