Friss kutatás: Dobrev Klára a legnépszerűbb ellenzéki politikus

Az ellenzéki szavazók körében nagy előnnyel vezet.

Dobrev Klára vezeti az ellenzéki politikusok népszerűségi listáját – derült ki a Závech Research friss, márciusi felméréséből.

A válaszadóknak egytől ötig kellett értékelniük összesen 13 politikust, ezeknek az átlagát nézték a kutatók a rangsor kialakításakor.

A rangsorból kiderült, hogy az ellenzéki szavazók körében

magasan Dobrev Klára a legnépszerűbb,

tavalyhoz képest 5 egységet is javítani tudott, így most már 68 ponttal áll az élen.

Második helyen Donáth Anna áll 58 ponttal, őt nem sokkal követi a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc 55 ponttal.

Az adatokat itt nézheted meg grafikonon:

Az ellenzéki politikusok népszerűségének változása az ellenzéki szavazók körében 2022. november és 2023. március között. Forrás: Telex

Az ellenzéki politikusok népszerűségének változása az ellenzéki szavazók körében 2022. november és 2023. március között. Forrás: Telex

Hasonló trend figyelhető meg a teljes népesség körében, ahol Dobrev Klára és Donáth Anna vezeti a sort fej-fej mellett. Az adatokból az is látszik, hogy a fiatalabb korosztályban inkább Donáth, az idősebbek körében Dobrev a népszerű.

A DK EP-képviselőjét Budapesten és a vidéki városokban, míg a Momentum képviselőjét a falvakban és a megyeszékhelyeken kedvelik.

A lista alján Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke, Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke, Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke és Márki-Zay Péter korábbi miniszterelnök-jelölt található.

(via telex.hu)

Valódi Hírek