Mi történt? Váratlanul távozik a kormányból Rogán Antal bizalmasa

Döntöttek.

A legújabb Magyar Közlönyben jelent meg Orbán Viktor határozata, amelyben a kormányfő arról döntött, hogy március 31-ei hatállyal megszűnik German Nóra megbízatása a Miniszterelnöki Kabinetirodánál.

Rogán Antal gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára tisztségéről a kormányzati igazgatásról szóló törvény 239. § (1) bekezdése alapján maga döntött lemondásáról.

German Nóra 2017-től tevékenykedett a Miniszterelnöki Kabinetiroda alatt, kezdetben pénzügyi főreferensként, a gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkár titkárságvezetőjeként, majd pénzügyi főosztályvezetőjeként, 2021-től pedig helyettes államtitkárként dolgozott.

A határozatban idézett paragrafus szerint a helyettes államtitkár miniszterelnökhöz intézett írásbeli nyilatkozatával bármikor lemondhat. A lemondási idő a megbízatás megszűnését követő napon hatályba lép.

Amennyiben a helyettes államtitkár tisztségét legalább három évig betöltötte, a lemondási idő a megbízatás megszűnésétől számított három hónap, ha tisztsége három évnél hamarabb szűnt meg, de azt legalább egy évig betöltötte, a lemondási idő negyvenöt nap, ha e tisztségét egy évnél rövidebb ideig töltötte be, a lemondási idő tizenöt nap.

A lemondási idő alatt a helyettes államtitkár a munkavégzési kötelezettség alól mentesül.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek