Újabb botrány: Áll a bál a Belvárosban Rogán emberének zűrös ügyei miatt

Elképesztő dolgok derültek ki.

Karácsony után a húsvéti időszakban is nagy kedvezménnyel rendezhet vásárt Rogán Antal barátjának rendezvényszervező cége az V. kerületben – írta Facebook-oldalán Kovács Alex Gábor kerületi ellenzéki frakcióvezető, aki az iratokba is betekintett.

Az V. kerületben az AVB Rendezvényszervező Kft. március 30-tól április 16-ig rendezhet tavaszi vásárt a Belváros-Lipótváros Kulturális Hagyományőrző Egyesülettel.

Kovács Alex Gábor, a kerületi Tiéd A Belváros ellenzéki frakció vezetője bejegyzésében arról írt, hogy a rendezők ismét nagyon komoly kedvezményt kaptak a fideszes vezetésű önkormányzattól.

Az üggyel kapcsolatban a Szabad Európa arról számolt be korábban, hogy az AVB Kft. Krskó Tibor érdekeltségébe tartozik, aki Csetényi Csabával áll szoros üzleti kapcsolatban. Csetényi pedig sokáig Rogán Antal szomszédja volt.

Mint írták, az AVB kilencvenszázalékos kedvezménnyel bérelhette ki az adventi vásár megtartására a Vörösmarty teret, míg a Szent István tér használatáért 85 százalékos volt az „engedmény”.

Ez összesen 120 millió forintos kedvezményt jelentett,

tehát Krskó Tiborék négyzetméterenként 4929 forintot fizettek a közterületért, miközben egy négy négyzetméteres stand használatáért 970 ezer forintos helypénzt is elkérhettek a vásározóktól – hívták fel a figyelmet.

Kovács Alex Gábor szerint a kedvezmény mértéke most „csak” nyolcvan százalék, közel

22 millió forint.

„A fideszes polgármester a karácsonyi és a tavaszi vásár címén 142 millió forint bevételtől fosztotta meg a belvárosiakat, ennyi pénzzel »kedveskedett« ugyanannak a cégnek. Biztos most sem volt idő a versenyre, a polgármester nem számított a húsvét közeledtére”

írta bejegyzésében az ellenzéki frakció vezetője.

A kerületben alapvetően polgármesteri hatáskör a közterületek hasznosításáról dönteni, a helyi ellenzék korábban javasolta is, hogy erről az önkormányzat illetékes bizottsága hozzon döntést, azonban

a fideszes többség elutasította az indítványt.

„Ugyanakkor az Oktatási Bizottság fideszes többsége nem volt hajlandó 250 ezer forint támogatást biztosítani az egyik belvárosi óvoda fennállásának 125. évfordulójára szervezett ünnepségre: csak kétszázezret adtak.

Takarékoskodni kell – érveltek a fideszesek. A szülők bezzeg becsülettel összeadták a költségek rájuk eső részét. A Fidesz tavaly ősszel arra sem volt hajlandó, hogy kilenc belvárosi diák Bursa Hungarica-ösztöndíját havi ötezer forinttal megemelje”

– írta Kovács Alex Gábor.

(Kovács Alex Gábor/Facebook/szabadeuropa.hu nyomán)

Valódi Hírek