Dobrev Klára: Feladatunk, hogy bebizonyítsuk; amit Orbán Viktor mutat, nem Magyarország igazi arca

Fontos tárgyalásokon van túl.

Az a feladatunk, hogy megmutassuk, az a kép, amit Orbán Viktor mutat Magyarországról, az nem Magyarország igazi arca

– hangsúlyozta Dobrev Klára, miután kilépett a brit Parlament épületéből.

Az magyar-árnyék miniszterelnök Keir Starmer brit kollégájával találkozott szerdán. Ezzel párhuzamosan tárgyalások zajlottak a magyar és az angol árnyékkormány között. Dobrevék célja, hogy megmutassák: van magyar alternatíva, amely szövetségeseket keres az Európai Unión belül és kívül is.

Első témájuk az orosz-ukrán konfliktus nyomán kialakult helyzet. Dobrev Klára hangsúlyozta a brit politikusnak, a magyar emberek nagy többséggel a NATO-csatlakozás mellett döntöttek a 90-es évek végén.

Terítékre került a Brexit is, amelynek utóhatásaitól szenved a szigetország. A munkáspárt vezetői és az árnyékkormány vezetője pontokba szedte, hogyan tudnák csökkenteni a Brexit kárait.

{I}ntő jel a magyaroknak,

hogyan sikerült Nagy-Britanniában a szűk többséget meggyőzni, hogy az Unión kívül is van élet. Ma már a britek többsége rossz lépésnek gondolja az EU elhagyását, de ma már döntésük következményivel kell együtt élniük

– fogalmazott Dobrev Klára.

Keir Starmerrel megvizsgálták a körülményeket, amelyek az Unió hibáztatásához és elhagyásához vezettek. Utóbbi korábban egyszerűbb volt a Brexit idején hivatalban lévő brit kormánynak, mint szembenézni a problémákkal, és megoldásokat keresni rájuk – hangsúlyozta a magyar politikus.

A két ország közös kérdései között szerepel a Nagy-Britanniában dolgozó és tanuló magyarok helyzete. A megbeszélésen terítékre került a külföldön élő magyarok munkavállalásának megkönnyítése.

„Az árnyékkormánynak az a feladata, hogy barátokat és szövetségeseket gyűjtsön. Ezért vagyunk most itt, Londonban, és ezért folytatjuk ezt a munkát”

– zárta sajtótájékoztatóját Dobrev Klára.

Videó:

(Dobrev Klára/Facebook)

Valódi Hírek