Mi történt? Tiborcz István neve is előkerült egy súlyos büntetőügyben

Költségvetési csalás miatt nyomoznak.

Tiborcz Istvánra hivatkozva ígértek segítséget Piero Pininek. Az olasz „vágóhídkirály” ügyében a Tiborcz „jó ismerősének mondott” vállalkozó, aki a közbenjárást ígérte végül tanúként vett részt, Pini és az ügyvéd viszont gyanúsítottként, befolyással üzérkedés miatt.

Orbán Viktor veje állította: visszaéltek a nevével.

A Pini családnak többek között Kiskunfélegyházán is van vágóhidja már 30 éve. Piero Pini 2019-ben előzetes letartóztatásba került 9 hónapra, a gyanú szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalást követett el.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség nem indítványozta a letartóztatás meghosszabbítását, mert Pini addigra körülbelül kétmilliárd forintot fizetett be az okozott kár enyhítésére. Fia azonban börtönben maradt, az ő szabadulását akarta elérni egy csapat ügyvéddel.

Pinit és az ügyvédet 2021 márciusában tartóztatták le. A főügyészség közleménye szerint a védőügyvéd korábban hamisan állította, hogy hivatalos befolyásával el tudja simítani az ügyet és így megszünteti Pini fiának letartóztatását. Mindezért 70 millió forintot kapott az olasz üzletembertől.

Az ügyvéd egy régi, állandó ügyfele korábban hencegett azzal, hogy összebarátkozott Tiborcz Istvánnal, annyira, hogy Pini ügyében is közbenjárhatna. Eleinte nem hitt neki, de egy telefonbeszélgetésből azt szűrte le, valóban ismerheti Tiborczot, ezért

belement, hogy hozzanak össze egy találkozót.

Erre végül egy ötvenes, sötét hajú asszony jött el a miniszterelnök veje nevében, mindössze 15 percet tárgyaltak.

A nő elmondta, 1 millió eurót kérnek előre, majd ugyanennyit a végén, cserébe Pini fia rövidesen szabadulhat, Piniről lekerül a nyomkövető, valamint az okozott kárértéket 2 milliárddal csökkentik. A garanciára csak annyit mondott, hogy az ügyvédek értik a dolgukat és egyébként sincs más megoldás.

Pini végül nem tartotta hitelesnek a nőt, később az ügyvéd régi ügyfelét sem, nem fizetett.

Az ügyben jelenleg is tart a nyomozás, egyéb információt nem adhatott a Központi Nyomozó Főügyészség.

Tiborcz István sajtósa annyi árult el:

„A megkeresésében említett személyt, személyeket Tiborcz István nem ismeri, sem személyes, sem pedig üzleti kapcsolatban nem áll és nem állt velük. Amennyiben az ön által említett eljárás elindult, és abban a hatóság Tiborcz úr segítségét kéri,

természetesen mindenben együttműködik majd,

hogy kiderüljön, kik és milyen szándékkal próbáltak meg visszaélni a nevével.”

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek