Hatalmas botrány: Novák Katalin lovagkeresztet adott a lúgos orvost mentegető doktornak

Ez tényleg megtörtént.

2017-ben a Nyugati Fény írta meg elsőként, hogy Mikola István családi barátja az a Nyulasi Tibor, aki a Renner Erikát lúggal lelocsoló orvost mentegető szakvéleményt írta. Nyulasi akkor azt próbálta megmagyarázni, hogy valójában a lúggal nem is okozott nagy kárt a nőnek az élettársát életveszélyesen megsebesítő férfi.

Nem sokkal az eset után az is kiderült, hogy az elkövető, Bene Krisztián nem más, mint az első Orbán-kormány egészségügyi miniszterének, Mikolának az unokaöccse. A szálak tehát összeértek, és világossá vált, miért készülhetett a lúgos orvost mentegető „szakvélemény”.

Március 13-án adták át a Belügyminisztériumban azokat az elismeréseket, amelyeket Pintér Sándor belügyminiszter felterjesztésére adományozott Novák Katalin.

A kormányzati honlapra feltöltött dokumentumból derül ki, hogy Novák a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjének polgári tagozata kitüntetést adományozott dr. Nyulasi Tibornak.

a közszolgálatban végzett több mint négy évtizedes kimagasló szakmai és vezetői tevékenysége elismeréséül.

Nyulasi mindezt annak ellenére kapta, hogy hatalmas botrány kerekedett az ő szakvéleményéből, amelyet a lúgos orvos védelmében írt.

A lúgos orvos az a Bene Krisztián, aki 2013. március 12-én támadta meg Renner Erikát, miután a nő pár hónappal korábban szakított vele.

A nőt elkábította, és maró lúgot locsolt a nő nemi szervére, illetve annak környékére.

Az orvost összesen hatszor ítélték el, mivel a büntetőügy eljárási furcsaságokat is tartalmazott, ám végül, 2018-ban jogerősen 11 év börtönbüntetést kapott, és örökre eltiltották az orvosi hivatás gyakorlásától.

Nyulasi Tibor védői felkérésre kapcsolódik az ügyhöz. Szakvéleményben igyekezett cáfolni, hogy az egyik legfontosabb bizonyíték, egy fecskendő kapcsolódhat a bűnesethez.

A „szakvélemény” szerint

Nyulasi Tibor azt is vitatta, hogy Renner Erika valóban életveszélyes állapotban volt,

sőt még azt is, hogy valóban lúg okozta égési sérüléseit, nem pedig forrázás vagy akár forró kamillás borogatás.

Nyulasi Tibor

szakvéleményében kérdőjelezte meg azt is, hogy életveszélyveszélyes sérülést okozott a lúg,

míg más szakértők véleménye alapján a rettenetes roncsoláson túl halállal végződő égési sokkot is okozhatott volna.

Benét végül nem testi sértésért, hanem életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondták ki bűnösnek.

(Nyugati Fény/telex.hu nyomán)

Valódi Hírek