Dobrev Klára: Nem engedjük, hogy Orbánék kiszakítsák Magyarországot az EU-ból és a NATO-ból!

A DK március 15-ei nagyrendezvényén az árnyék-miniszterelnök kijelentette: nem engedik, hogy a kormány éket verjen az emberek közé.

Beszámoltunk róla, hogy a DK nagyrendezvényt tartott a nemzeti ünnep alkalmából szerdán, ahol Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke is beszédet tartott. A párt vezetőjét követően az árnyék-miniszterelnök is felszólalt a budapesti, Egyetem téri eseményen.

„Hideg szél fúj, de megküzdünk az elemekkel, hiszen az Orbán-rendszer elleni küzdelemre készülnünk, mit nekünk egy kis szellő”

– kezdte beszédét Dobrev Klára.

Elmondta: azért vannak ma Budapesten, azért voltak Miskolcon, Pécsen, Kiskunhalason, Győrben, Csornán, Szegeden, mert hisznek abban, hogy „mi magyarok képesek vagyunk az összefogásra”.

„Én hiszek abban, hogy mi magyarok egyet tudunk érteni nagyon sok dologban. Én hiszek abban, hogy vannak közös ügyeink, van közös hitünk, ami összeköt minket.

Vannak történelmi pillanataink, ünnepeink – mint ez a mai is. Mindannyian egyet gondolunk, félszavakból is megértjük egymást”

– mondta, hozzátéve, „mert ezek azok a pillanatok, amelyek összekötöttek minket”.

Dobrev Klára köszönetet mondott a megjelenteknek, és elmondta, a nagy közös célhoz és a nagy közös akarathoz ők is kellenek, „akik itt megjelentek ebben a hideg szélben”.

„El akarják hitetni velünk, hogy jobboldali magyar és baloldali magyar, egymás ellensége. Hogy fővárosi magyar és vidéki magyar, egymás ellensége. Hogy fiatal magyar vagy nyugdíjas magyar, egymás ellensége.

Ezen dolgoznak, a szemünk láttára fosztják ki az országot, és mégis, újra és újra képesek minket egymás ellen fordítani. Ez történik immár hosszú évek óta”

– mondta Dobrev, éles bírálatát megfogalmazva a jelenlegi kormányzat kártékony politikájáról.

A politikus közölte: szeretné bebizonyítani mindenkinek, hogy „lehet közös ügyünk”, majd emlékeztetett rá, hogy az elmúlt másfél évtizedben, mit tett a kormányzat az országgal és az emberekkel.

„Az, hogy ez az ország így szétszakadt az elmúlt években, az egyenes következménye az Orbán-rendszer politikájának. Hogy miközben gátlástalanul fosztanak ki mindannyiunkat, közben visznek mindent ami mozdítható és mozdíthatatlan, aközben

lételemük, hogy ne tudjunk egymásra találni”

– mutatott rá.

Dobrev Klára felidézte, hogy „mi mindent loptak el tőlünk„.

„A nyugdíj-megtakarítást, trafikot, a rokkant-nyugdíjat. Ellopták a szabadságunkat, a jelenünket, a múltunkat, a jövőnket. Ellopták a Balaton-partot, visznek egész iparágakat”

– sorolta.

Majd ezt követően hangsúlyozta: szerinte valami egészen más dolgot is elloptak tőlünk, valami sokkal értékesebbet, valami sokkal fontosabbat. Valamit, ami nélkül egész egyszerűen tehetetlenek vagyunk.

„Egy gondolatot loptak el tőlünk. Egy gondolatot, amelynek hiánya megbénít minket. Egy gondolatot, amelynek hiánya miatt nem tudunk egymásra találni.

Ellopták tőlünk a nemzeti gondolatot!”

– jelentette ki.

Dobrev Klára emlékeztetett: amikor az Orbán-kormány először vesztett, akkor azt mondták, „a haza nem lehet ellenzékben„. Hozzátette: aztán el akarták lopni a kokárdánkat. Amikor győztek, akkor kikiáltották magukat nemzetinek, és mindenki, aki szemben áll velük, az hazaáruló.

„Az első dolog amit elvettek tőlünk, az a nemzeti gondolat volt. Az a gondolat, hogy mi egyek vagyunk, hogy mi együtt vagyunk magyarok”

– jelentette ki Dobrev Klára.

„Együtt vagyunk magyarok fiatalok és idősek, együtt vagyunk magyarok baloldaliak és jobboldaliak, és ez az ország a miénk, és ezt nem vehetik el tőlünk. Az első feladatunk a nemzeti gondolat visszavétele lesz! Mi mind magyarok vagyunk és hazafiak”

– mondta az árnyék-miniszterelnök.

Kijelentette: az, amit Orbán Viktor nemzeti politikának nevez, valójában a nemzet érdeke ellen való politika, mert éppen a legfontosabbat, a közös nemzet gondolatát tagadja.

„Ne engedjük meg neki!”

– tette hozzá.

Hangsúlyozta: ha nem veszik vissza a nemzeti gondolatot a magyarok, akkor csatát fognak veszíteni. Jelezte, „ha most is csatát veszítünk, akkor generációk számára válik lehetetlenné az európai Magyarország gondolata”.

Mint mondta: azt akarták, hogy ne legyünk egy olyan ország, ahol a pártállás dönt a sorsunkról. Hogy a pártállás döntsön arról, hogy mennyire vagyunk sikeresek.

33 éve eldöntöttük, hogy nem akarunk olyan ország lenni, ahol a tehetség, a szorgalom, a teljesítmény csak az, hogy ki ismer esetleg valamilyen pártfejest – fogalmazott.

„A szabad és igazságos Magyarországot nem engedjük tovább felszámolni!”

– hangsúlyozta Dobrev.

„Nézzék meg: újra pártállami propaganda ömlik ránk mindenhonnan. Még durvább, mint amire az elmúlt évtizedekben emlékeztünk”

– mondta.

Csak az érvényesülhet, aki behódol a kedves vezetőnek. És közben azt látjuk, hogy az ország szétszakadt – mutatott rá a jelenkori Magyarországra.

Mint mondta, megjelent a keserűség, megjelent a nyomor, megjelent a kiszolgáltatottság. Hogy emberek százezreinek gyomorgörcsöt okoz egy bevásárlás, egy rezsiszámla. Hogy ismét gyerekek ezrei veszítik el a lehetőségét annak, hogy tisztességes, boldog életet éljenek, mert nem kapják meg a szükséges oktatást – fogalmazott a politikus.

„Úgyhogy azt tudom mondani, hogy azért vagyunk ma itt, hogy mindenki hallja:

igazságos és szabad Magyarországot kíván a magyar nemzet!”

– jelentette ki Dobrev Klára.

A politikus felidézte: 33 évvel ezelőtt volt közös akaratunk, egy közös megegyezés. Kijelentette: tízmillióan akartuk ezt.

„Azt akartuk, hogy Magyarország európai ország legyen, és ezt együtt akartuk, ezért csatlakoztunk az Európai Unióhoz és a NATO-hoz népszavazással, elsöprő többséggel. Felemelő pillanata volt ez a magyar történelemnek.”

Hangsúlyozta: az orbáni politika meg akarja semmisíteni, el akarja venni tőlünk az európai Magyarország álmát.

„Orbán politikája kiszakítja Magyarországot az Európai Unióból és a NATO-ból, ha hagyjuk. Nem hagyhatjuk!”

– mondta.

A háború és a kormányzati propaganda összefüggésében elmondta: ha őket hallgatjuk, akkor nem Putyin dobja a bombáit ártatlan emberekre, hanem az óriásplakátokon az Európai Unió bombáz minket magyarokat. Ha őket hallgatjuk, akkor a pedagógusoknak nem azért nincsen tisztességes bére, mert egyébként egy tehetségtelen, teljesen inkompetens kormány vezeti az országot, hanem erről is az Európai Unió tehet – mutatott rá.

Sőt – mondta – szerintük az egészen drámai és brutális infláció, „az orbáni infláció„, ami ma Magyarországon van, erről is az Unió tehet, és nem zavarja őket, hogy

az egész kontinensen nincs még egy ország, ahol ekkora lenne a drágulás.

„Mi nem vagyunk hatalmas gazdag ország. Nekünk az Európai Unió az életünket jelenti, a megmaradásunkat a népek tengerében. Ha elveszítjük, mindent elveszítünk. Ezért innen mondjuk, hogy mindenki megértse: európai Magyarországot kíván a magyar nemzet!”

– hangsúlyozta, utalva a hazánk uniós tagságának fontosságára.

Videó:

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek